0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Opsang til strejkeramt rektor: Du skal bare gøre som nordmændene

Eleverne har siden fredag krævet rektors afgang. De forlanger en langt mere praktisk uddannelse. Og det kan sagtens lade sig gøre, viser norske erfaringer.

Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Blokaden foran Den Danske Filmskole fortsætter. Eleverne blokerer indgangen og kræver rektor Vinca Wiedemanns afgang. Foto: Gregers Tycho 

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De mange filmskoleelever der siden i fredags har blokeret deres skole i protest mod, at rektor Vinca Wiedemann vil gøre den mere teoretisk og akademisk kan kigge til Norge, hvis de vil finde en anden måde at udvikle skolen på.

Eleverne er stærkt utilfredse med, at rektor Vinca Wiedemann i sit arbejde på at omdanne skolen til en bachelor/kandidatuddannelse, der kan indplaceres i den såkaldte bologna-model, har droppet den gamle faglærer-struktur. Den var en form for mesterlære, hvor eleverne konstant øvede sig i hvert deres fag som fotograf, klipper, instruktør, manuskriptforfatter, tonemester og producer og samtidig udviklede sig kunstnerisk.

I stedet fylder fællesundervisning på tværs af fagene meget mere, lige som teori fylder mere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce