0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MeToo har ændret verden: Mange mænd har opdaget, at de opførte sig grænseoverskridende uden at være klar over det

Mandag begynder retssagen mod filmproducenten Harvey Weinstein, der er anklaget for seksuelle overgreb på to kvinder. Sagen blev begyndelsen på #MeToo-bevægelsen. Et nyt studie på tværs af 24 OECD-lande viser, at bevægelsen har fået 10 procent flere ofre til at anmelde seksuel chikane og seksuelle overgreb.

Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Ritzau Scanpix

MeToo-bevægelsen fik stor symbolsk betydning, men den fik også markant konkret betydning. Den mest prominente sag internationalt er fortsat sagen mod filmproduceren Harvey Weinstein.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Først kom anklagerne mod filmproduceren Harvey Weinstein i oktober 2017. Så tweetede sangeren Alyssa Milano en opfordring til, at kvinder verden over skulle fortælle om deres oplevelser med seksuel chikane og seksuelle overgreb under hashtagget MeToo. Reaktionen var overvældende.

Over 80 kvinder har anklaget Harvey Weinstein for krænkelser. I dag skal han for retten i en sag om overgreb på to kvinder.

#MeToo-bevægelsen fik stor symbolsk betydning, men den fik også markant konkret betydning for almindelige mennesker.

Det viser en ny undersøgelse fra amerikanske Yale University. De to forskere bag undersøgelsen, Ro’ee Levy og Martin Mattson, har samlet data for anmeldelser af seksuelle overgreb og sexchikane fra tiden før og efter #MeToo. Tallene viser, at antallet af anmeldelser er steget med over 10 procent i Danmark og 23 andre OECD-lande som følge af bevægelsen.​​​

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter