0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kulturredaktøren: Mette Frederiksen burde takke de unge i sin næste tale

Sommerens store, fælles fester bliver aflyst på stribe. Det er især et tab for unge, der har set frem og sparet op til årets højdepunkter. Kulturredaktøren opfordrer i denne kommentar statsministeren til at takke de unge for deres samfundssind.

Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Sommeren 2020 bliver uden musikfestivaler og den nærkontakt, der er en central del af dem.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fællessangen løftede sig for alvor i det tætpakkede telt, da C.V. Jørgensen nåede frem til nummeret ’Sæsonen er slut’. »Sommeren er forbi nu«, skrålede vi på Roskilde Festival tilbage i 2018. ​

Hvis man er i besiddelse af en smule weltschmerz, findes der en C.V.-sang til enhver lejlighed. Midt i (eller i begyndelsen af?!) coronakrisen er der flere gode bud, men ’Sæsonen er slut’ løber sandsynligvis af med sejren. Nummeret bliver allerede spillet og citeret en del. Selv 19 Nyhederne på TV 2 lagde tirsdag omkvædet under et indslag om alle sommerens aflyste kulturbegivenheder.

Både generation Z, Y og boomerne var rigt repræsenteret til C.V. Jørgensens sidste Roskilde-optræden. Og som Politikens Kim Skotte skrev i sin anmeldelse, så er det »pudsigt, at en sangskriver med så gennemført et desillusioneret livssyn i den grad kan blive en samlende kraft. Men det er så det, den store kunst kan«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts