0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jim Lyngvild-udstilling i kirke vækker debat - nu træder splittet menighedsråd sammen

Jim Lyngvilds kunstprojekt er blevet så populært, at menighedsrådet i dag skal tage stilling til, om billederne kan blive hængende i kirken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tim Kildeborg Jensen/©Tim Kildeborg Jensen
Foto: Tim Kildeborg Jensen/©Tim Kildeborg Jensen

Jim Lyngvild har tidligere lavet kulturhistoriske udstillinger på Nationalmuseet. Det er første gang, han dykker ned i religion.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et kunstprojekt i Helligåndskirken i Faaborg har skabt debat.

Det er Jim Lyngvild, der står bag projektet bestående af syv store bibelske fotografier på 4,5 x 3 meter, der hænger i Helligåndskirken.

Fotografierne forestiller nøgne mænd og kvinder med tatoveringer, der poserer i forskellige stillinger. På et af fotografierne, ’Grebet i ægteskabsbrud’, ses to tatoverede kvinder, der omgiver en siddende mand. De bliver fotograferet af en kvinde, der sidder med en smartphone i hånden, og Jim Lyngvild har ifølge DR forklaret, at den lesbiske hor på billedet skal stenes.

Projektet er blevet til i samarbejde med Helligåndskirken i Faaborg og Jim Lyngvild, og den oprindelige plan var, at billederne skulle tages ned i efteråret, når kirken påbegynder en 14 måneder lang renovering.

Debat på Facebook

Men Helligåndskirken har fået mange flere nye besøgende, og på kirkens Facebookside er der nu heftig debat om, hvorvidt fotografierne skal have lov at blive hængende permanent.

Faktisk har hele 97 procent af de 8.300, der har deltaget i en afstemning på Facebooksiden, stemt på at billederne skal blive hængende i kirken.

På gruppen skriver en bruger:

»Det er nogle umådeligt smukke billeder, og kirkerummet kan netop bære disse store formater. Værkerne er forbilleder for moderne kirkekunst med deres referencer til kristne motiver, lignelser og problemstillinger, og man kan hele tiden finde nye detaljer og fortolkninger. Lad dem blive!«.

Også Jim Lyngvild selv er aktiv i Facebookdebatten, hvor han skriver, at »billederne er skabt til DEN kirke, ikke til andre kirker. Derfor bliver de destrueret, hvis ikke kirken ønsker dem«.

Menighedsrådet i kirken har tidligere holdt en afstemning, hvor fotografiernes fremtid skulle bestemmes. Her stemte fem ud af syv, at billederne skulle tages ned som planlagt.

Afstemningen er sidenhen blevet erklæret ugyldig, så senere i dag skal de atter op til debat i menighedsrådet.

Lyngvild, der selv er asatroende, har arbejdet på projektet siden november 2019.

Annonce

Læs mere