0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hårde tider for børnebøgerne

Gyldendal lægger hele sin børne- og ungdomsredaktion ind under faktaredaktionen. Bibliotekernes køb af børnebøger er mere end halveret på fem år. Flere populære titler skal sælges til privatkøberne.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Salget af børne- og ungdomsbøger til bibliotekerne er de seneste fem år faldet så drastisk, at Gyldendal nu lægger hele sin B&U-afdeling ind under faktaredaktionen.

Fremover vil forlaget i langt højere grad end i dag satse på at sælge børne- og ungdomsbøger til private.

Mere populærlitteratur
»Bibliotekerne køber i dag mindre end det halve af, hvad de gjorde for fem år siden«, siger Flemming Møldrup. Han har de seneste seks år været chef for Gyldendals B&U-afdeling, men i forbindelse med omrokeringerne i Gyldendal skifter han job.

Han får fremover ansvaret for at udvikle lydbøger og interaktive medier, ikke alene på B&U-området, men også på Gyldendals øvrige udgivelsesområder.

»Som reaktion på det faldende bibliotekssalg har vi har allerede lagt udgivelseslinjen om, og det vil man kunne se i løbet af det kommende år«.

»Vi kommer til at udgive flere populære titler og færre af de litterært krævende titler. Det gør vi for i højere grad at ramme de private bogkøbere«, siger Flemming Møldrup.

Manglende lyst
Lederen af Gyldendals faktaredaktion, Lars Boesgaard, ser omstrukturering i Gyldendal som en styrkelse af børnebogsområdet, hvor redaktionen nu kan koncentrere sig fuldt ud om at udvikle nye bogklassikere, mens Flemming Møldrup udvikler det nye elektroniske område.

»På bogmesser har man jo kunnet se, at når vi bevægede os lidt væk fra hardcore bøger, så stod Gyldendal ofte af. Det skyldtes en manglende kunnen på området, men nok også en mangel på lyst«.

»Flemming Møldrup har længe talt om, at vi burde udvikle området, men det har ikke været muligt at gøre samtidig med det almindelige redaktionsarbejde«, siger Lars Boesgaard.

Nye klassikere
Lars Boesgaard understreger, at tanken med omlægningen af B&U-afdelingen er, at området skal opprioriteres, og han gør opmærksom på, at afdelingen gennem alle årene har hentet et pænt overskud hjem til Gyldendal. Også selv om man ser bort fra en kæmpesællert som Harry Potter-bøgerne.

»Nu skal vi bare igennem den samme øvelse på B&U-området, som vi har været igennem på faktabøgerne, på leksikonområdet og andre områder. Vi skal være mere markedsrettede«.

»Problemet på B&U-området er jo, at alle de litterære klassikere stadig sælger virkelig godt. Nu skal vi bruge kræfterne på at udvikle nogle nye, danske klassikere. Det er let at sige, men svært at gøre«, siger Lars Boesgaard.

I løbet af sommeren slår Gyldendal en stilling som redaktionschef på B&U-området op. Indtil da fortsætter Flemming Møldrup som leder af afdelingen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu