0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Villy Sørensens levende tanker

Et større netværk omkring afdøde Villy Sørensen etablerer sig med debatmøder og egen hjemmeside.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Hansen Lars
Foto: Hansen Lars

Forfatteren Villy Sørensen. - Foto: Lars Hansen

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da Villy Sørensen levede, var der mange, som først tog endelig stilling til tidens spørgsmål, når de havde hørt den beundrede forfatters mening.

En større kreds af læsere, litterater og forfattere bruger imidlertid stadig Villy Sørensens forfatterskab som pejlemærke og som afsæt for diskussioner af aktuelle emner, og de omkring 110 personer har nu etableret sig som Villy Sørensen Netværket.

Netværket skal dels have jævnlige møder, dels stille information om Villy Sørensens forfatterskab til rådighed på en hjemmeside, der åbner i dag på www.villysoerensen.dk.

Tværpolitisk samfundsdebat
»Netværket skal ikke være en mindestue over Villy Sørensen. Hans forfatterskab har en forklaringskraft, der rækker ud over nutiden«.

»Netværket skal også række videre ud end en debat om Villy Sørensen«.

»Der skulle gerne komme en dialog med politikerne og en tværpolitisk samfundsdebat«, siger Erling Groth, som er en af initiativtagerne bag Villy Sørensen Netværket.

Oprør fra midten
Det første møde i netværket foregik i oktober med deltagelse af omkring 100 mennesker på forlaget Gyldendal.

Blandt deltagerne var folk som Ib Michael, Niels Barfoed, Ulrich Horst Petersen, Johannes Riis og Per Øhrgaard.

Det næste møde foregår i dag kl. 16-18, hvor forfatteren Carl Steen Pedersen taler om 'Midtens vovestykke' og Sørensens essayistiske forfatterskab, mens sociologen Henrik Dahl taler om kulturradikalisme, oprør fra midten og den aktuelle værdikamp.