0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der var engang

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KLASSIKER For 25 år siden

... blev Amalie Skrams ægteskabsroman fra 1885 om den forurettede Constance Ring genoptrykt:
»Hun viser, hvordan de to køn nærmest er blevet programmeret til at leve i adskilte, men beslægtede verdener, hvor de samme ting får modsat virkning. Desuden forstår man, hvorfor selv en forurettet kvinde må blive i ægteskabet, fordi, som det siges, »en fraskilt kone er som en have uden rækværk, alle som vil, kan gå ind og trakke ned««.
Else Cederborg om Amalie Skram: Constance Ring. Gyldendal 1978.

ERINDRINGER For 10 år siden

... gik Lise Nørgaard slagfærdigt til de uligheder, hun havde mødt i sin karriere:
»Hun udvikler den læresætning, at »især kvinder skal huske, at det koster penge at tjene penge«. Så hun ansætter en gift kone til at gå ved siden af husassistenten, sender tøjet på vaskeri, rekvirerer vinduespudser og havemand. (...) Der er sikkert mange moderne kvinder, der kunne tænke sig at følge de råd, siderne er garneret med. Men medmindre man i usædvanlig grad er det, der før i tiden hed godt gift, så kan kvinder i dag ikke bruge deres løn til at betale sig op af 'hullet' med en hærskare af hjælpere i hjemmet. Der står husleje, el og børnestøvler på lønnen. Ligesom på vores mænds løn«.
May Schack om Lise Nørgaard: De sendte en dame. Gyldendal 1993

HUMOR For 5 år siden

... kastede den usikre, tykke pige på mandejagt en stribe bøger af sig, heriblandt én af den engelske stand-up-komiker Arabella Weir:
»Jacquelines forsøg på at redde sit selvværd involverer ud over slankekure - der afbrydes af konstateringer som »syv cappuccinoer senere...« og »så blev jeg skidesur og åd et stykke brød« - en affære med kollegaen Andy. Her noterer hun sig behovet for en ordentlig selvhjælpsbog. Hvor er bogen om 'sexstillinger, du ser godt ud i'? Man skulle jo nødig forskrække nogen med den fulde panoramaudsigt, så mon ikke på ryggen med slukket lys er bedst?«.
Susanne Bjertrup om Arabella Weir: Ser jeg tyk ud i det her?. Borgen 1998

BROKKERIER For 1 år siden

... udkom et fornærmet klageskrig fra en gruppe prinsessepiger, der havde problemer med mænd og svigermødre:
»Den værste historie finder man under hadekapitlet om svigermødre. Her bebrejder en svigerdatter nummer to sin svigermoder (dog ikke ansigt til ansigt), at denne giver sit barnebarn en kurv med lækkerier med hjem til den tidligere svigerdatter. »Er der nogen, der skal have flotte kurve, skal det da være mig!«, mener den pågældende jaloux nye svigerdatter. Her må potten da revne! Her har vi en svigermor, som gør alt for at have et godt forhold til sit barnebarn og til barnets mor (...) og så får hun det glatte lag af sådan en umoden forkælet gimpe«.
Helle Hellmann om Pernille Rahbek: 10 ting kvinder hader hos mænd. Elkjaeroghansen 2002

Annonce