0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der var engang

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

LSD-BEHANDLING For 25 år siden

... ville Stanislav Grof lære menneskene at dø uden frygt:

»Tager man Grof alvorligt - og hvor findes argumenterne imod? - vil konsekvenserne af ansvarsbevidst professionel psykedelisk terapi være, at man kan hjælpe tusinder og atter tusinder over deres dødsangst. Dette indebærer en totalt ændret holdning til livet«.
Ole Hetmar og Jørn Beckmann om Stanislav Grof: 'Den indre rejse II'. Borgen 1978.

NATURENS UORDEN For 10 år siden

... agerede Jesper Hoffmeyer modernistisk pioner på naturvidenskabens langstrakte vidder og argumenterede for, at verden er splittet og uforudsigelig:

»Holisterne og andre helhedsdrømmere må se rødt i 'En snegl på vejen'. Der er ingen kære mor eller en guddommelig orden i naturen. For ærkerationalisterne er der heller intet væsen, der som Guds afløser tager de fornuftige beslutninger. Mennesket udgør ingen enhed, og: »Hvad der tænkes hos et menneske er ikke hjernen, det er ikke engang kroppen, det er den naturhistorie, som vi alle er børn af og midlertidige deltagere i««.
Erik Svendsen om Jesper Hoffmeyer: 'En snegl på vejen'. Rosinante 1993.

FORSKERLIV For 5 år siden

... udgav Polyteknisk Forlag en uprætentiøs serie om liv og forskning hos 'Ideernes bagmænd':

»Når unge i dag går i en stor bue uden om de naturvidenskabelige uddannelser, skyldes det i høj grad, at disse fag er kemisk rensede for spor af menneskers ånd og vilje. Disse tre bøger, der tolker videnskaben i en forskerbiografisk sammenhæng, kan glimrende indgå i en genoplivning af de mange naturfaglige uddannelser, der er ved at segne under formalismer og sjælløs fragmentering«.
Ib Ravn om Paul Strathen: 'Hawking og de sorte huller'; 'Einstein og relativiteten' og 'Crick & Watson og dna-molekylet', Polyteknisk Forlag 1998.

PARADIGMECLASH For 1 år siden

... introducerede videnskabsjournalisten Jesper Madsen fem af de mest benyttede alternative behandlingstraditioner:

»Humlebier kan ikke flyve, og kræftpatienter bliver aldrig raske uden stråler og beske cellegifte. Visse ting er hævet over diskussion, og når det gælder menneskekroppen og dens trivsel, har den moderne lægevidenskab i løbet af forbløffende få århundreder sat sig så tungt på taleretten, at ethvert forsøg på monopolbrud næsten pavlovsk er blevet stemplet som humbug og grisk taskenspilleri. Men miraklernes tid er jo som bekendt knap nok begyndt, og skønt paradigmerne endnu står ganske stejlt over for hinanden, så kunne noget tyde på, at der netop i disse år finder visse tilnærmelser sted«.
Christian Graaugaard om Jesper Madsen: 'Alternativ behandling'. Nyt Nordisk Forlag 2002.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce