0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der var engang ...

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KULTURKAMP For 25 år siden

... spillede den socialdemokratiske kaffeklub træningskamp med en række forfattere. Bolden var partiets kulturpolitik:

»Sjældent har jeg set en kamp med så mange misforståelser. Der fløjtes på næsten hver side: Det var ikke det jeg skrev. (...) Dramaet er midt på banen. Ritt Bjerregaard maser mod Rifbjerg. Ud til siden, lidt igen, tackling, træk, skud og kontra. Der er hårde bolde imellem«.

Vagn Steen om Ritt Bjerregaard (red.): Rapport fra en 'Kaffeklub'. Fremad 1977.

GAIA For 10 år siden

... mente James Lovelock, at menneskene var ved at blive en alvorlig sygdom for jorden:

»Det vil der muligvis blive rådet bod for på en brutal måde, for eksempel hvis den menneskeskabte drivhuseffekt får systemet til at gå ud af kontrol. Derimod bekymrer nedbrydningen af ozonlaget ikke Lovelock så meget. Det kan muligvis medføre et stort antal menneskelige kræfttilfælde, men næppe skade Gaia som helhed alvorligt. Muligvis vil en del læsere finde, at Lovelock går i den anden grøft og tænker for meget på Gaia og for lidt på menneskene«.

Niels I. Meyer om James Lovelock: Jordens overlevelse. Politikens Forlag 1992.

LIVSSTIL For 5 år siden

... argumenterede sociologen Henrik Dahl for, at værdier var begyndt at køre i et spor for sig selv, uafhængigt af klassetilhørsforhold:

»Vi indretter os, som vi har lyst, men narrativiserer de værdier, vi står for, så kabalen går op. Et eksempel: Selvom man er nærmest fundamentalistisk modstander af tv, kan man sagtens have et stående i stuen ved at italesætte det over for sine venner og bekendte, så det bliver til et modvilligt benyttet fjernsyn. Et stakkels apparat i en helt anden kategori end tv-narkomanernes med glæde og forventning benyttede fjernsyn«.

Jes Stein Pedersen om Henrik Dahl: Hvis din nabo var en bil, Forum 1997.

ARGUMENTATION For 1 år siden
... udkom en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige bøger om politik på dansk - med 56 års forsinkelse:

»Marxismen er ikke forkastelig, fordi den fik stalinismen som konsekvens. Det var næppe uundgåeligt, selv om det skete. Nej, marxismen og kommunismen hviler på uholdbare intellektuelle og moralske præmisser, og derfor kunne den desværre få stalinismen som konsekvens. Det viste Popper teoretisk, længe før (næsten) alle andre indså det i praksis«.

Tøger Seidenfaden om Karl Popper: Det åbne samfund og dets fjender, Spektrum 2001.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce