timing. Informations Forlag, People’sPress og Ekstra Bladets Forlag mener stadig, det er en god idé at udgive Kessler-bøgerne. (Arkiv)
Foto: ADRIAN JOACHIM

timing. Informations Forlag, People’sPress og Ekstra Bladets Forlag mener stadig, det er en god idé at udgive Kessler-bøgerne. (Arkiv)

Bøger

Mikkel Kessler-afbud knockouter tre bøger

Tre forlag udgiver en Kessler-bog op til den nu aflyste Super Six-turnering.

Bøger

25. september skulle bokseren Mikkel Kessler møde Allan Green i den meget omtalte Super Six-turnering.

Det lignede en rigtig god idé at time en bog om den berømte danske bokser til netop den kamp, og ideen var da også så god, at hele tre forlag fik den samtidig.

Problemet med ideen var bare, at bokseren på et pressemøde for nylig meddelte, at han ikke alene var skadet, men han var også nødt til at holde sig væk fra bokseringen i lang tid.

LÆS OGSÅ Dermed var de tre forlags problem pludselig vokset fra et til to. Ikke alene skulle de kæmpe med to konkurrenter om læsernes opmærksomhed, men hele ideen med at sende biografien ud netop nu var væk.

Men alle tre forlag mener stadig, at netop de udgiver den helt rigtige Mikkel Kessler-bog. Informations Forlag, People’sPress og Ekstra Bladets Forlag har derfor heller ikke ændret på størrelsen af de planlagte oplag, som ligger på 3.000-5.000, uden at nogen af forlagene ønsker at give helt præcise tal.

Kreativ direktør i People’sPress Jakob Kvist vil godt indrømme, at det bestemt ikke er nogen fordel, at der udkommer tre bøger om samme person på samme tid.

Ikke godt for nogen
»Vi ved fra udgivelsen af Stein Bagger-bøgerne, hvor der udkom syv bøger på en gang, at det ikke er godt for nogen af bøgerne«, siger han.

People’sPress mener, det kun på ét punkt har haft betydning for udgivelsen af deres Kessler-bog, at den forestående Super Six-kamp er aflyst. Det betød, at Jonas Nyrups og Anders Damgaards bog ’Mikkel Kessler. Skabelsen af en kriger’ blev udskudt til 17. september, så man kunne nå at få aflysningen og dens perspektiver med.

Derudover mener People’sPress, at deres udgivelse er særlig derved, at den er kritisk over for både Mikkel Kesslers karriere og selve boksesporten.

På Ekstra Bladets Forlag var man i den særlige situation, at man skulle trykke på startknappen til bogens førsteoplag, den dag Mikkel Kessler fortalte, han var skadet og aflyste, men det fik ikke forlaget til at tøve.

Ifølge forlagschef Kim Hundevadt havde man en meget god mavefornemmelse i forhold til udgivelsen, fordi bokseren selv medvirker i bogen ’Kessler’, som Michael Enggaard og Thomas Sjørup har lavet i fællesskab. Bogen udkommer 15. september.

»Thomas Sjørup har i flere år fulgt Kessler i ringen, i træningslokalet og under private omstændigheder, og Michael Enggaard har også haft adgang til Kessler, hvad der ikke er tilfældet for de to andre udgivelser. Selvfølgelig ville det have været fint at have en aktuel kamp som afsæt for lanceringen af bogen, men Kessler er stadig – muligvis med undtagelse af Caroline Wozniacki – Danmarks største internationale sportsnavn, som der ikke er lavet bøger om før«, siger Kim Hundevadt.

220 copy-pastede mails fra Thyboe

Informations Forlag var først til at udsende bogen om Kessler, selv om forlaget var sidst til at gå i gang. Faktisk havde ingen af konkurrenterne hørt om bogen før i sidste øjeblik, og det er der en meget god grund til, fortæller forlagschef Mette Jokumsen. »Bogen blev skrevet i maj og juni. Kurt Thyboe afleverede fra Spanien 220 hotmails til os, som vi copy-pastede og rettede til med æ, ø og å. Vi havde længe talt med ham om bogen, men han mente, der skulle noget særligt til, før han ville gå i gang med at skrive den«, siger hun. For Mette Jokumsen er det ikke så vigtigt, at Super Six-kampen er aflyst. Hun ser bogen ’Kessler’ som lige så meget en bog om skribentfænomenet Kurt Thyboe som om boksefænomenet Mikkel Kessler. »Det kan se usædvanligt ud, at vi udgiver en bog om Kessler, men vi gør det også kun, fordi den er skrevet af Kurt Thyboe. Det er også hans lidenskab for boksesporten, som er væsentlig for os. Nu skal han så også deltage i ’Vild med dans’, hvad der også giver ham en vis opmærksomhed, men det vidste vi ikke dengang«, siger Mette Jokumsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce