Superagent. 007 er kommer nu snart tilbage i ny bog, der denne gang foregår i Dubai. Og i nutiden, lover ny Bond-forfatter.
Foto: JAY MAIDMENT (arkiv)

Superagent. 007 er kommer nu snart tilbage i ny bog, der denne gang foregår i Dubai. Og i nutiden, lover ny Bond-forfatter.

Bøger

Ny James Bond-forfatter sender 007 til Dubai

Hvis Ian Fleming havde levet, ville han helt sikkert skrive en James Bond-bog fra Dubai, siger ny Bond-forfatter.

Bøger

James Bond-forfatteren Ian Fleming døde i 1964.

Men det har ikke taget livet af den tilsyneladende udødelige agent, som en række forfattere efterfølgende har sendt på nye eventyr.

Nu har den 60-årige thriller-forfatter Jeffrey Deaver meldt sig på banen, og til maj offentliggør han sin første autoriserede Bond-roman.

Og den kommer til at foregå i nutidens Dubai, siger han i dag.

En bog med indre konflikt På en litteraturfestival i Dubai afslører han bogens titel.

Den hedder 'Carte Blanche', hvilket i dansk oversættelse vil være noget i retning af 'Frie hænder' eller 'Fuldstændig frihed'.

»James Bond opererer generelt som en agent med fuldstændig frie hænder, og han opfører sig som han vil«, siger forfatteren om bogens titel.

LÆS ARTIKEL

Han lover i samme ombæring, at James Bond i bogen er nødt til at stille sig selv nogle alvorlige spørgsmål om, hvordan han udlever den frihed.

»Det er ikke en simpel bog med biljagt og tjubang. Der er også en indre konflikt«, siger han.

»Hvis Ian Fleming havde levet længe nok til at skrive flere bøger, ville han helt sikkert have valgt det her sted«

Ian Fleming ville have valgt Dubai
I Jeffrey Deavers udgave udfolder superagenten sig i de forenede Arabiske Emirater. Nærmere bestemt Dubai.

I bogen er 007 efter sigende taget til emiraterne for at mødes med en gammel ven, mens han er på sporet af en meget foruroligende skurk.

»Blandingen af nyt og gammelt... blandingen af etniske og religiøse kulturer, der lever så fint sammen... det er den perfekte baggrund for, at intriger og farlige ting kan ske«, siger forfatteren på litteraturfestivalen.

Han er ikke i tvivl om, at stedet lever op til den helt rette Bond-ånd.

»Hvis Ian Fleming havde levet længe nok til at skrive flere bøger, ville han helt sikkert have valgt det her sted«, siger han.

Virkelighedens intriger
Dubai, der er bedst kendt for sine menneskeskabte øer, indendørs skibakker og hyper-moderne skyskrabere, heriblandt verdens højeste bygning, har da også på det seneste set sin del af intriger i den virkelige verden.

Blandt andet blev grundlæggeren af den palæstinensiske islamist-bevægelse Hamas, Mahmud al-Mabhuh, fundet død på sit hotelværelse i januar sidste år. Han var eftersøgt i Israel for mordet på to israelere.

Hvorvidt det mord spiller en rolle i handlingen vil forfatteren ikke rigtig ud med.

Bestsellerforfatter

Jeffrey Deaver har allerede udgivet en række thriller-romaner, hvoraf enkelte er oversat til dansk. Hans mest anerkendte udgivelse er bestselleren 'The Bone Collector', som er blevet filmatiseret med Denzel Washington på rollelisten.

Andre prominente og anerkendte Bond-forfattere er Kingsley Amis, John Gardner og Raymond Benson. Den seneste udgivelse kom i 2008 og var skrevet af Sebastian Faulks.

LÆS ARTIKEL

Bogen 'Carte Blanche' bliver udgivet på forlaget Hodder and Stoughton. Der er endnu ingen planer om at filmatisere bogen, der endnu ikke er udgivet.

Bond-fans skal kan dog glæde sig til næste år, hvor den 23. Bond-film rammer biograferne. Endnu en gang med Daniel Craig i hovedrollen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden