Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Succes. Han har allerde solgt filmrettighederne til sin tegneserie. Det glider for Palle Schmidt.
Foto: palleschmidt.com

Succes. Han har allerde solgt filmrettighederne til sin tegneserie. Det glider for Palle Schmidt.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk tegneserie udkommer i USA i dag

»Det her er en drøm, der går i opfyldelse«, siger tegner og forfatter Palle Schmidt.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da de amerikanske tegneseriebutikker i dag slog dørene op, lå der noget så sjældent som en graphic novel med dansk afsender på disken.

Den anmelderroste graphic novel 'Blodets Konkubine' (Fahrenheit 2008) udkommer i dag i USA under titlen 'The Devil's Concubine'.

Afsenderen er det fremadstormende amerikanske forlag IDW, der efter relativt få år på markedet nu er at regne blandt de fem største udgivere af tegneserier i USA.

»Det her er en drøm, der går i opfyldelse«, siger tegner og forfatter Palle Schmidt, der debuterede som tegneserieskaber i 1999.

Amerikanerne myldrer frem

Palle Schmidt har barslet med idéen helt tilbage fra slutningen af halvfemserne, og det har altid været hans mål at udkomme internationalt med netop dette projekt.

»Og når man ser bogen, er det heller ikke særlig tydeligt, at det er en dansker der står bag. Da jeg for nylig var i til MoCCA festivallen i New York og vise mine ting frem, fik jeg da også fornemmelsen af, at her var det rigtige publikum. Og nu har jeg flere besøgende fra USA end fra Danmark på min hjemmeside. Det ser lovende ud, synes jeg«

Palle Schmidt solgte i 2009 option på de internationale filmrettigheder til 'The Devil’s Concubine', og i 2010 modtog han 100.000 kr. i legat fra Statens Kunstfond til arbejdet med sin næste graphic novel 'Stiletto'.

I 2011 skrev han kontrakt med det amerikanske forlag IDW.

Senere på året skal den danske tegneserieskaber på en større turné i USA, hvor blandt andet Comic Con i San Diego skal besøges.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden