Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FOLKVER PER
Foto: FOLKVER PER

Bogorme. En analyse af 43 kommuners bibliotekslukninger viser, at det ikke nødvendigvis er skidt for udlånet, at de små biblioteker lukker. Tværtimod.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lukkede biblioteker er godt for udlånet

Kommuner med bibliotekslukninger oplever stor stigning i det samlede udlån.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke nødvendigvis skidt for udlånet, at de små biblioteker lukker. Det viser erfaringer fra bl.a. Middelfart Kommune.

Her lukkede i 2007 tre biblioteksfilialer nær byen Ejby, hvis bibliotek efterfølgende oplevede en markant stigning i udlånet. Endda en endnu større stigning end svarende til de tre tidligere bibliotekers samlede udlån.

En analyse af 43 kommuners bibliotekslukninger mellem 2003 og 2006 viser det samme. Kommunerne med bibliotekslukninger oplevede en markant større stigning i det samlede udlån end kommuner uden bibliotekslukninger.

»Når lånerne rykker fra det lille bibliotek til et større, udnytter de, at der er mere at vælge mellem på hylderne«, forklarer Michael Steen-Hansen, der er direktør i Danmarks Biblioteksforening, til Fyens Stiftstidende.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden