Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Zookal
Foto: Zookal

Luftlevering. Inden for et par minutter efter man har bestilt en bog hos Zookal, skal en drone levere bestillingen til døren. Indtil videre mangler kun de australske myndigheder at godkende de flyvende bogbærere.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Droner skal levere bøger til døren i Australien

Planen er, at de første seks leverings-fly er på propellerne over Sydney til marts.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forestil dig, at du bestiller en bog på nettet med din smartphone. Du stiller dig udenfor, og få minutter efter hører du svirrende propeller over dig. Du kigger op. Din bog er ankommet. Leveret til din dør. Med en drone.

Det kan måske blive virkelighed i Australien til næste år, hvor bogudlejningsfirmaet Zookal planlægger at levere bøger til deres kunder i Sydney med små, ubemandede fly.

LÆS OGSÅ

Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet CNN.

»Som et af de eneste lande i verden tillader Australien, at man bruger droner til kommercielle formål, så landet er et unikt sted at skabe en ny drone-industri«, fortæller grundlægger og administrerende direktør i Zookal, Ahmed Haider, til CNN.

Starter med seks leveringsfly
Planen er i første omgang at lancere seks dronefly i samarbejde med firmaet Flirtey, der har specialiseret sig i at udvikle ubemandede mini-fly.

Bestiller man bøger fra Zookal, skal man med en app kunne vælge et udendørs sted, hvor man vil have dem leveret. Dronerne er udstyret med GPS, så de kan finde vej, og kunderne kan på et kort på deres smartphone følge med i, hvornår deres propelbårne levering nærmer sig.

Dronerne er ikke beregnet til at skulle lande, men ved et tryk en knap på telefonen kan de sænke bogleveringerne ned til jorden.

FAKTA

De ubemandede bogbærere bliver ikke udstyret med kameraer, men i stedet med en anti-kollisions-teknologi, der skal sørge for, at de ikke flyver ind i eksempelvis træer, bygninger og fugle.

Sparer penge på fragt

Hvis de australske myndigheder godkender bogbutikken Zookals planer, håber initiativtagerne bag, at de første ubemandede leveringsfly vil være på propellerne over Sydney allerede i marts, skriver CNN.

LÆS OGSÅ

Flyene er beregnet til at kunne bære op til lidt over to kilo, og ifølge leverandøren kan de levere inden for et par minutter efter, man har bestilt dem på nettet.

Idemanden bag konceptet, Ahmed Haider, fortæller til LA Times, at Zookal vil spare penge på leveringsomkostningerne.

Han forklarer, at en dronelevering vil komme til at koste omkring 16 kroner sammenlignet med de cirka 150 kroner, som ellers er prisen for at få en to kilo tung leverance af bøger bragt ud den samme dag, de er bestilt.

Zookal håber at kunne eksportere det ubemandede leveringskoncept til amerikanske kunder i 2015.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden