0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læs Politikens oprindelige anmeldelse af 'Mein Kampf'

I sin anmeldelse fra 1930 gør redaktøren Georg Gretor opmærksom på, at Hitler er en farlig mand.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Associated Press (arkiv)
Foto: Associated Press (arkiv)

Hitler.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da Napoleon var flygtet fra Elba, skrev Datidens Verdenspresse, at Røveren Buonaparte var brudt ud. Da han landede ved Rivieraen, stod der, at General Buonaparte havde betraadt Frankrigs Jord, og hans Ankomst i Paris blev forkyndt med følgende Ord: ”Hans Majestæt Napoleon, de Franskes Kejser, er draget ind i sin Hovedstad.”

Med Adolf Hitler, det nationalsocialistiske Arbejderpartis Fører, har vor Tids Verdenspresse i løbet af faa Dage foretaget en lignende Omvurdering. Mange, der før den 14. September stemplede ham som en politisk Dilettant og Kandestøber og i ham kun saa en Skydeskive for Vittigheder, gaar nu til den modsatte Yderlighed og ser i Adolf Hitlers Person Legemliggørelsen af Hans Majestæt det tyske Folk.

LÆS ARTIKLEN

Hvem er nu egentlig denne Mand med de mange Kraftudtryk og det indholdsløse Ansigt, med det stive og udtryksløse Blik og det lille komiske Chaplinoverskæg? Hvordan ser den Mand ud indvendig, der taler saa meget om nationale Handlinger, som er blevet en af de mest efterspurgte internationale Journalister, og som skriver sit Navn halvt med latinske og halvt med gotiske Bogstaver? Hvad foregaar der i dette Menneske med de mærkelige Modsætninger, denne ikke-tyske Statsborger, for hvem Tyskland er blevet en religion, denne Mand uden Fædreland, der er blevet Overnationalist, denne lidenskabelige Antiparlamentariker, der har vundet den største parlamentariske Sejr i Verdenshistorien?

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce