Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fremgang. E-bogen, der allerede er en stor succes, vil blive endnu større i det nye år.
Foto: JACOB EHRBAHN

Fremgang. E-bogen, der allerede er en stor succes, vil blive endnu større i det nye år.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salget af e-bøger er fordoblet

Det længe ventede gennembrud for e-bogen kommer i 2013, vurderer landets største internetboghandel.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om der er langt til amerikanske tilstande, bliver der solgt flere og flere e-bøger i Danmark.

Både forlaget Lindhardt og Ringhof og internetboghandlen Saxo.com melder om en fordobling af salget af e-bøger i december sammenlignet med december 2011.

»Der er både tale om en fordobling i antallet af solgte bøger og i omsætningen. E-bøger udgør nu knap 10 procent af vores salg«, siger økonomidirektør Peder Skjalm Lissner fra Saxo.com.

Lindhardt og Ringhof har oplevet en fordobling af salget i 2012 sammenlignet med 2011, så salget af e-bøger i december lå på omkring 5-6 procent mod 2-3 procent i december 2011.

LÆS OGSÅ I USA kunne Amazon allerede i foråret melde om så stort et e-bogsalg, at det overgik salget af indbundne bøger. Og i august meddelte Amazon, at der blev solgt flere e-bøger end almindelige bøger i Storbritannien. Saxo.com tror, at 2013 bliver det gennembrud for e-bogen i Danmark, som branchen har ventet på i flere år, hvor Danmark er haltet bagefter.

»Der er så mange danskere, der nu har e-bog-læser, at vi forventer en stor vækst i 2013. To ting er afgørende – at folk vænner sig til at læse på e-bog-læsere, og at der kommer flere digitale titler. Folk venter på, at der for alvor kommer mere digitalt indhold«, siger Peder Skjalm Lissner.

E-bøger udgør nu omkring 10 procent af vores salgHos Lindhardt og Ringhof tror digital direktør Cliff Hansen ikke på et egentligt gennembrud for e-bogen med en pludselig voldsom stigning i salget.

»Vi vil ikke se verden ændre sig på få måneder, det vil komme stille og roligt. Men fortsætter trenden med, at vi fordobler salget hver måned sammenlignet med måneden året før, så vil det selvfølgelig accelerere. Og det er ikke urealistisk, at vores e-bogsalg næste jul kommer op over 10 procent af det samlede salg«, siger han.

Det er ikke mindst Apples åbning af iBook Store i Danmark i sommer, der får alvor skubber til Lindhardt og Ringhofs salg af e-bøger.

»Den bliver en stadig stærkere salgskanal, fordi iPad’en er meget udbredt som e-bog-læser i Danmark. Vi ser en kraftig vækst i salget«, siger Cliff Hansen.

Forfattere udgiver selv

Saxo.com åbnede i 2012 Saxo Publish, hvor alle kan udgive deres bøger, uanset om de har været udgivet før, er blevet afvist af forlagene, eller man bare gerne vil publicere familiekrøniken. Og Saxo Publish har været med til at øge e-bogsalget markant, oplyser Peder Skjalm Lissner: »Vi er ikke oppe på halvdelen af vores e-bogsalg endnu, men Saxo Publish trækker en større og større andel«. Saxo.com forventer, at Saxo Publish ud over de mange relativt ukendte også vil begynde at tiltrække mere etablerede og kendte forfattere. For på Saxo Publish styrer forfatterne helt selv deres bøger.Det er gratis at udgive bogen, forfatteren beholder alle rettigheder og bestemmer selv, hvad bogen skal koste. Og mens forfattere hos de fleste forlag får 15-20 procent af salgsprisen, får forfattere, der udgiver på Saxo.com, 70 procent.De kan også vælge at lægge en bog ud helt gratis for at promovere deres forfatterskab og få flere læsere. Det har for eksempel forfatteren Dorthe Hummelshøj Jakobsen gjort med krimien ’Lynggården’, som et par tusinde har downloadet. ’Lynggården’ er lagt ud som en smagsprøve på hendes forfatterskab. Hendes øvrige romaner kan købes som e-bog for mellem 14,95 kroner og 49,95 kroner.

LÆS OGSÅ »Vi tror, at flere og flere anerkendte forfattere også vil benytte sig af Saxo Publish i fremtiden, fordi det er gratis at udgive, og de beholder 70 procent af fortjenesten«, siger Peder Skjalm Lissner. Det har forfatteren Gretelise Holm allerede gjort med sine erindringer, ’Jesus, pengene og livet’. Det samlede e-bogsalg i Danmark er dog stadig ikke stort og ligger væsentlig under salget af titler fra Lindhardt og Ringhof og salget hos Saxo.com, oplyser Cliff Hansen. E-bøger udgør blot 2-3 procent af det samlede bogsalg i Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden