Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klasse. Manu Sareen har skrevet ny børnebog, 'Iqbal Farooq i Indien'.
Foto: Line Ørnes Søndergaard (arkiv)

Klasse. Manu Sareen har skrevet ny børnebog, 'Iqbal Farooq i Indien'.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manu Sareen vender tilbage til det virkelige liv med en glimerende børnebog

Der er god grund til at ønske den forhenværende socialminister velkommen tilbage i forfattergerningen.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bor en lille fyr på Nørrebro i København, som stille og roligt – nå, det er nu så meget sagt! – integrerer alle tænkelige typer i det store, danske, multifarvede fællesskab. Her er plads til alle: hinduer, muslimer, flippere, racister og grønthandlere. Ved hjælp af høje eksplosioner og højt humør, har Iqbal Farooq gjort mere for det gode forhold imellem ”dem” og ”os” end nok så mange erklæringer. Et godt fælles grin giver en god integration. Ikke?

Nu er lille Iqbal så i dette ottende bind af krøniken på vej til det sted, hans gener stammer fra. Indien! Landet med mavedans og køer og Bollywood samt Taj Mahal. Og hvorfor tager Iqbal til Indien? Det gør han fordi han (igen-igen) skal holde hånden under vor dronning, han skal redde familiens bryllupsring, og han skal undgå det nye påhit: heldøgnsskolen!

Med på turen er den elskelige racist hr. Wibrandt, den ormstukne onkel Rafig, samt vennen Mohammed. Nede i Indien møder de tante Fatwa. Så er ringen sluttet omkring Johnny Margrethe af Danmark, som skal åbne en hidtil uåbnet dør i det berømte Taj Mahal gravmæle. Går det godt? Det er som man tager det! Resten kan du læse på ”indernettet”.

Adskillige eksplosioner, farer, jagter, gandu-gandu dans og forviklinger senere lander den lille flok i Kastrup. Uden ringen, men mange erfaringer rigere, og dronning Johnny kom frelst hjem til aftenkaffen. Hurra! Og man ser for sig, hvordan forfatteren, der hedder Manu Sareen og er tidligere socialminister, strøg ud af kontoret tilbage i juni og satte sig til tasterne og skrev en historie, der blev båret frem af den gamle spiritual: Free at Last! ”Iqbal Farroq i Indien” er en af de bedste i serien, velkomponeret, vanvittig og fuld af ømme tånegle hos de medvirkende.

Ingen går ram forbi. Heller ikke skolepsykolog Jeanette Ølholm, der er fast bestanddel af bogens første og sidste kapitel. Hendes figur er udviklet igennem tiderne fra professionel omsorg til lidenskabelig tændthed. Bare hun ikke forgriber sig på den lille Iqbal fra Nørrebro i København.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden