Kaninerne vil af med de irriterende hunde, men ...
Tegning fra bogen: Bárdur Oskarsson

Kaninerne vil af med de irriterende hunde, men ...

Bøger

5 hjerter: Denne anmelder har virkelig savnet Bárdur Oskarssons forunderlige billedbøger

’Kampen om det gode græs’ er en munter og lærerig billedbog med færøske rødder.

Bøger

Når man sidder med billedbogen ’Kampen om det gode græs’, opdager man, hvor meget man har savnet Bárdur Oskarsson. Det har været seks lange år uden nye vinkler på dette og hint. Altså livet. Og selv om fortælleren nu bor i København, har han stadig sine rødder på Færøerne, hvorfra han kunne hente historier som ’Poul, en cool giraf’ eller ’Den glade kanin’.

Svært har det været, men nu kommer så hjælp og opmuntring i form af denne forunderlige billedbog, der rækker langt ind i økosystemet og fordøjelsen samtidig med, at den er lige til at grine af. Som tegner er Bárdur Oskarsson stadig i en klasse for sig.

Vi er ude på græsmarken. Her boltrer kaninerne sig i munter leg, mens de gnasker det velsmagende, frodige, grønne græs i sig. Alt er godt undtagen det med hundene. De kommer nu og da og skider på græsset, de tisser også, og når de er færdige med det, så jager de lidt rundt med kaninerne. For: »det siger deres hjerne, at de skal«.

Men kaniner har også hjerner. De finder en tube lim og udstyrer den største fætter med lange tænder fra et sugerør. Saksen har de, for en af kaninerne er frisør. Til sidst lærer de den kampberedte kanin at brøle (lidt). Og således får de jaget hundene væk.

Men ak! Græsset mister sin farve, fylde og velsmag. Hvorfor? Det kan du selv læse om.

Bárdur Oskarssons sprog er stovt som vestenvinden. Hans tegninger er som skitser hastigt kradset ned imellem to tågebanker. Farverne er blege som oktobermånen. Så alt er elegant og super. ’Kampen om det gode græs’ var indstillet til Nordisk Råds store børnebogspris. Den vandt ikke. Det kunne den ellers godt have gjort.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce