Et selvportræt af kunstneren i 1978.
Foto: Foto fra bogen

Et selvportræt af kunstneren i 1978.

Bøger

Stor flot bog om og med Per Kirkeby leverer masser af information, men gør ikke meget klogere

Man får meget at vide i Erik Steffensens store bog om Kirkeby, men bliver man klogere på kunstneren? Trods dagbogs-uddrag og samtaler med manden selv, kommer man aldrig helt i dybden.

Bøger
FOR ABONNENTER

Selv siger Per Kirkeby, at han som ung ikke var noget stort naturgivent talent. Men at han i stedet havde viljen til at blive en god kunstner og faktisk også troen på, at det ville lykkes.

Og det gjorde det jo. Hvordan det gik til, beretter kunstner, forfatter og fotograf Erik Steffensen over 450 sider, skrevet på baggrund af samtaler med Kirkeby og den dagbog, han har ført det meste af livet.

På papiret begynder denne historie 1. september 1938, men Steffensen tager os først lige tilbage til Per Kirkebys forældres barndom og dermed også til hans bedsteforældre.

Fokus er på Kirkebys mor, Lucy, der lider af depressioner, samtidig med at hun er en af hovedkræfterne, når det kommer til at introducere lille Per til kunsten. Han kæmper for at lære at tegne, men det falder ham dog lettere end at læse og skrive, for det viser sig tidligt, at Kirkeby er ordblind.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce