Foto: Gitte Rasmussen
Bøger

Fem hjerter: Tynd bog vokser i volumen og lader stemninger og billeder hænge til eftertanke

Det er utroligt, hvor meget Mette Vedsø kan sige med få, men velanbragte ord.

Bøger

Mette Vedsøs nye bog emmer af tørt hø, våd hest og store, store følelser.

Titlen er lige til at hoppe op på: ’Hest Horse Pferd Cheval Love’. Historien er meget i stil med Rebecca Bach-Lauritsens ’Sommerdrenge’ (med den ikoniske bakke pomfritter på forsiden), tit står kun korte observationer øverst på siden, og pomfritterne er udskiftet med stilfærdigt svævende mælkebøttefrø, der bliver brugt som billede på, at noget begynder, og noget holder op.

Naja og taxa,der i virkeligheden hedder Vanessa, hænger ud sammen på rideskolen. De er så forskellige, at deres venskab aldrig bliver kedeligt eller forudsigeligt. Ved hjælp af små iagttagelser og stemninger tegner Mette Vedsø et billede af to størrelser, der svæver i luften som menneskefrø på vej til landing. Hvem kommer først videre i livet.

Stemninger og billeder bliver hængende til eftertanke

Naja er en pæn pige – i hvert fald endnu og udenpå – indtil videre foretrækker hun heste for drenge, men sådan har Taxa det ikke mere. Taxa kommer fra blokkene. Hun ryger og tænder efterhånden mere på sjov end på strigler. Hun vil få flere stød i (mælkebøtte)livet end Naja, men hun vil måske også få det sjovere.

Det er utroligt, hvor meget Mette Vedsø kan sige med få velanbragte ord. Stemninger og billeder bliver hængende til eftertanke, så den lille, tynde bog vokser i volumen. For hvem kender ikke et par som Naja og Taxa?

Forfatteren er solidarisk med dem begge to, som en rigtig forfatter skal være. Til gengæld får Najas skridsikre bademåtteforældre med den spidse pen. Godt!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce