Stig Andersen har stået i spidsen for Gyldendal siden 1999. Nu vil han snart pensioneres.
Foto: Niels Hougaard (arkiv)

Stig Andersen har stået i spidsen for Gyldendal siden 1999. Nu vil han snart pensioneres.

Bøger

Gyldendals direktør stopper efter 18 år

Stig Andersen har været i topledelsen af landets største forlag siden 1999, men vil nu gerne snart pensioneres.

Bøger

Stig Andersen har været i direktør i Gyldendal siden 1999. Men nu rykker han videre fra sin stilling på Danmarks største forlag.

Det oplyser Gyldendal i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Ifølge kontrakten skal Stig Andersen træde tilbage i efteråret 2018, hvor han fylder 65. Men han ønsker, at forlaget begynder at finde en ny afløser, så han kan træde af tidligere.

»Jeg kommer til at savne arbejdet med at lede efter balancen sammen med mine gode kolleger. Virkelig«, lyder det fra Stig Andersen i pressemeddelelsen.

Der står også, at han hver dag har arbejdet med at afbalancere hensynet til mangfoldighed og kvalitet i forlagets udgivelser, og at han samtidig også har sørget for at tjene penge. Det har været »den sværeste, men også sjoveste opgave som Gyldendal-direktør«.

»Det er derfor, opgaven bliver ved med at stimulere og inspirere«, siger han.

Forlagets bestyrelsesformand Poul Erik Tøjner mener, at det er »en markant æra, som snart slutter med Stig Andersens fratrædelse«.

Og at Stig Andersen i sin periode som direktør har »samlet en lang række forlag - store som små - i Gyldendal-koncernen og har med sikker sans for kvalitet og med stor samvittighedsfuldhed honoreret den ikke altid nemme udfordring det er både at tjene penge og sikre dansk litteratur, forskning og undervisning en central plads i kulturen«.

Gyldendals bestyrelse begynder nu at finde en ny administrerende direktør.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce