Stig Andersen stopper som direktør hos Gyldendal, og omkostninger i forbindelse med hans opsigelse spiller ind på nedjusteringen.
Foto: Camilla Stephan

Stig Andersen stopper som direktør hos Gyldendal, og omkostninger i forbindelse med hans opsigelse spiller ind på nedjusteringen.

Bøger

Farvel til direktøren og et svagt bogsalg presser Gyldendal

Forlaget Gyldendal nedjusterer sine forventninger til årets resultat. Direktørens exit og bogsalget trykker.

Bøger

Det er ikke gået som ventet for bogsalget for Gyldendal i år. Samtidig koster det penge at skifte direktør. Derfor må forlaget nu skrue ned for sine finansielle forventninger til 2017.

Det oplyser Gyldendal i en meddelelse via fondsbørsen.

»Gyldendals indtjening på det analoge, private marked lever i 2017 ikke op til forventningerne.

»Koncernens indtjening er tillige påvirket negativt med cirka 15 millioner kroner primært på grund af øgede lagernedskrivninger samt hensættelser i forbindelse med ledelsesskifte, skriver forlaget.

Dermed venter Gyldendal nu, at resultatet før skat lander på omkring 45 millioner kroner mod tidligere på niveau med 2016's 63 millioner kroner.

»Til forventningerne knytter der sig den sædvanlige markedsmæssige usikkerhed, som i forlagsbranchen særligt er forbundet med udviklingen i julesalget, skriver Gyldendal.

Det koster at skifte direktør

Omsætningen forventes at stige en smule fra sidste års 833 millioner kroner.

Gyldendal fortalte sidst i oktober, at den administrerende direktør gennem en lang årrække, Stig Andersen, havde meddelt, at han ville på pension.

Selskabet leder nu efter en ny direktør, og det er altså delvist omkostninger til dette skifte, der udløser nedjusteringen.

Det udspecificeres ikke, hvilken del af processen, der har spillet med i nedjusteringen.

Det er dog kutyme, at en direktør har en opsigelsesordning.

Af Gyldendals regnskab fremgår det, at Stig Andersen fik en løn sidste år på 3,3 millioner kroner, samt at der er aftalt 3,4 millioner kroner til 'koncernens forpligtigelser over for nuværende og tidligere direktører'.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce