Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Både Mohsin Hamid  (’Exit West’), Anne Lise Marstrand-Jørgensen (’Sorgens grundstof’) og Colson Whitehead (’Den underjordiske jernbane’) betjener sig af magisk realisme i romaner, der beskæftiger sig med flugt og forfølgelse. Mange romaner og digtsamlinger er i disse år optaget af menneskers vold mod hinanden. Ofte er det en del af det litterære projekt at forholde sig til, hvordan man bedst skriver om den slags. Hvordan digter man f.eks. om bådflygtninge?
Foto: Ed Kashi, Marie Hald og Maurizio Brambatti/AP

Både Mohsin Hamid (’Exit West’), Anne Lise Marstrand-Jørgensen (’Sorgens grundstof’) og Colson Whitehead (’Den underjordiske jernbane’) betjener sig af magisk realisme i romaner, der beskæftiger sig med flugt og forfølgelse. Mange romaner og digtsamlinger er i disse år optaget af menneskers vold mod hinanden. Ofte er det en del af det litterære projekt at forholde sig til, hvordan man bedst skriver om den slags. Hvordan digter man f.eks. om bådflygtninge?

Bøger

Jes Stein gør staus over bogåret: Alt drejer sig om flygtninge, og det gør det også i bøgernes verden i 2017

Årets skønlitteratur stod i flugtens tegn. Både udenlandske og danske forfattere skrev om det flygtende menneske – fra Mohsin Hamid til Sara Omar.

Bøger
FOR ABONNENTER

I britisk-pakistanske Mohsin Hamids ’Exit West’ bliver en ældre californisk kvinde, som altid har boet samme sted, ramt af en dyb følelse af »at alle migrerer, også selvom vi bliver i de samme huse hele vores liv«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce