Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste


Den nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie  er aktiv i feminismedebatten. Hun støtter også sit hjemlands økonomi ved at klæde sig i nigeriansk mode, og nu har hun designet et guldsmykke for PEN.
Foto: Thomas Borberg

Den nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie er aktiv i feminismedebatten. Hun støtter også sit hjemlands økonomi ved at klæde sig i nigeriansk mode, og nu har hun designet et guldsmykke for PEN.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommentar: Har vi for travlt med at vaske forfattere og institutioner af med klorin?

At Chimamanda Ngozi Adichie involverer sig i politisk korrekte projekter, smitter næppe positivt af på hendes romaner. På den anden side er vi jo i gang med at diskutere, hvordan kunstneres negative adfærd kan give deres bøger et problematisk skær. Spørgsmålet om moralsk afsmitning kræver klarsyn. Og debat.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Får en forfatters bog en ubehagelig bismag, hvis han opfører sig ubehageligt i det virkelige liv? Det er det, alle taler om i forlængelse af #MeToo. Seksuelle overgreb og laden stå til er no-go, klart. Spørgsmålet er, om vi i den globale renselsesproces, vi er i gang med, tager lige lovlig hårdt fat. Og om vi muger ud de forkerte steder? Det frygter jeg.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden