0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg havde nok ikke fattet, hvor stor Stieg Larsson egentlig var«: David Lagercrantz har tjent millioner på at fortsætte serien om Salander. Men nu er det slut

Lagercrantz’ sidste Millennium-roman med titlen ’Hende der må dø’ er netop udkommet. En roman, der også tager udgangspunkt i en verden, hvor samfundet trækker det mest primitive frem i mennesker.

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

David Lagercrantz tager nu afsked med Lisbeth Salander-figuren fra Millennium-serien, men den svenske forfatter har planer om at skrive andre thrillere.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi har set den spinkle kvinde i duel med et bjerg af en mand, der hverken kunne føle fysisk eller psykisk smerte – og vi har set hende vinde. Og vi har set hende blive levende begravet – og genopstå.

En af spændingslitteraturen mest spektakulære skikkelser, den dragetatoverede Lisbeth Salander, er umulig at slå ihjel. Og vi kommer med al sandsynlighed til at se hende igen, selv om forfatter David Lagercrantz har sat punktum for sjette og foreløbig sidste del af Millennium-serien, der bygger på afdøde Stieg Larssons romaner.

»I en historie som ’Game of Thrones’ kan man slå hvem som helst ihjel, men ikke Salander. Jeg havde aldrig turdet slå hende ihjel«, siger forfatteren.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce