0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hanne Holm er død: Hun lærte danskerne at lave thaimad

Hanne Holm udgav sin første kogebog om thaimad i 1996 og lærte danskerne at lave thaimad. Selv om vi lige skulle forklares, at nej, chili er ikke farligt. Heller ikke i store mængder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Kogebogsforfatter og underviser Hanne Holm.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Grøn karry, jasminris eller papayasalat. Ingefær, lime, fiskesauce. Thailandske ingredienser og retter, som i dag er blevet en del af det danske hverdagskøkken. Men engang var det hele underligt fremmedartet.

Det var før Hanne Holm, der er død 68 år gammel. For når man taler om thaimad i Danmark, er det umuligt at komme uden om hende, der med sine kogebøger og især storhittet ’Mit thaikøkken’ introducerede danskerne til thaikøkkenet, da bogen udkom midt i 1990’erne.

»Hun var en pioner, og hendes tilgang til thaimad gjorde det ukompliceret at komme i gang«, siger Henrik Yde, kok og indehaver af Kiin Kiin-imperiet med en række restauranter i København og Aarhus, hvor der serveres thaimad.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce