0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Edgar Allan Poes klassiske gyserhistorier er stadig sælsomt uhyggelige

Amerikansk litteraturs mørke fyrstes bedste kortprosa er nu samlet i en fin og nyoversat etbindsudgave­.

Edgar Allen Poe holder stadig, og med denne samling udvalgte fortællinger kan man bl.a. gyse ved udsigten til at blive levende beravet.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når den østrigske forfatter Herman Broch kalder Franz Kafka tysk litteraturs hemmelige konge, er det vel rimeligt at benævne Edgar Allan Poe som (nord)amerikansk litteraturs mørke fyrste.

Thi selv om USA’s officielle kanon gerne kalder Mark Twain og til nød Herman Melville nationens litterære fædre, er Poe absolut den mest originale og mest skelsættende i så henseende. Den forhutlede, fordrukne og forgældede forfatter døde som 40-årig i 1849 af sprut og tørre tæsk.

Født i Boston som søn af alkoholiserede skuespillere førte han sig sågar frem som en småadelig sydstatsgentleman skabt til noget større end at være sin egen lykkes smed og salvelsesfuld kirkegænger med eget savskæreri.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce