0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jes Stein Pedersen: Fremragende bog slår et ordentligt, begavet slag for, at litteraturen skal bruges. Også ude i virkeligheden

En gruppe litterater peger på alt det, litteratur kan bruges til ude i virkeligheden, i et opgør med den lukkethed, som trives på universiteternes litteraturinstitutter.

Mette Dreyer/POLITIKEN
Tegning: Mette Dreyer/POLITIKEN
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Befrielsesaktionen har været en realitet i lang tid, men nogle gange skal der en markant bogudgivelse til for at slå fast, at en ny virkelighed faktisk har indfundet sig. At den gamle verden er ved at falde, og at en ny er ved at rejse sig.​

Jeg hentyder til den vending, som i disse år bringer litteraturen ud af elfenbenstårnene og redefinerer dens formål med vægt på, hvad litteratur gør ved os, og hvad forskellige aktører kan bruge den til.

En sådan udgivelse er ’Litteratur i brug’. Den er redigeret af Anne-Marie Mai, der er professor i nordisk litteratur ved Syddansk Universitet. »Hvordan formår litterære værker for eksempel at forme opfattelser af sygdom og sundhed, migration og mobilitet, køn, etnicitet, prekariat og social klasse?«, spørger hun i bogens forord.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce