Kan man som kvinde overhovedet træffe de rette valg? To piger vokser op i ens parcelhuskvarterer i 1970’ernes Danmark, og mange af deres erfaringer er helt sammenlignelige. Da finanskrisen i slutningen af 00’erne rammer, runder de begge 40 år, men selvom deres udgangspunkt var relativt ens, har de truffet så forskellige valg, at de nu, halvvejs gennem livet, befinder sig i vidt forskellige situationer. Ingen af dem er lykkelige.
Formelt er Malou Aamunds ’Maria’ en mere eksperimenterende roman, end jeg havde forventet.
Til forskel fra utallige romaner krydsklippes der ikke mellem personerne i ’Maria’, i stedet er romanen komponeret, så vi først hører historien om den ene Maria og dernæst, i romanens anden halvdel, historien om den anden Maria.
Efter de første 133 sider i selskab med almindelige Marias gennemsnitsvirkelighed får læseren et chok, for romanens to dele viser sig at være spejlinger af hinanden, kapitlerne hedder det samme, flere passager er endda enslydende. Maria og Maria har mere til fælles end bare navnet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind