0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Erhvervsbosser kæmper om, hvor lederskabet skal stå

Fire bøger tager fænomenet personligt lederskab under behandling.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JONAS PRYNER ANDERSEN (arkiv)
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN (arkiv)

ledelsesværdier. »Du er nødt til at være lige så omhyggelig, lige så kostebinderagtig, når du vælger at lede efter de såkaldte bløde kerneværdier, som hvis du vælger de hårde«, skriver tidligere Novo Nordisk-direktør, Mads Øvlisen, i sin bog om ledelse.

Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Faglitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er gode grunde til, at fænomenet personligt lederskab i disse år fylder mere og mere.

Ledelse har forskudt sig fra det traditionelle udgangspunkt i bureaukratiet og de teknokratiske planlægningsidealer til en situation, hvor den enkelte leder i højere og højere grad må skabe sin egen lederrolle.

Engang fandtes organisationsdiagrammerne og de kendte styringsværktøjer, i dag de konstante forandringer og lederens egne tanker og følelser om lederrollen og opgaverne. Så hvad har lederen med i sin egen personlige rygsæk?

Poula Helth, der igennem mere end tyve år har arbejdet med ledelse i den offentlige sektor, sætter fokus på den indre dialog, dvs. nødvendigheden af at lytte til sin egen, indre stemme. Skal man navigere i hverdagens krasse realiteter, skal man finde og huske sit eget ståsted.

Bogen stiller betydelige krav til sin læser, med begreber fra både buddhismen og protetikken, dvs. den filosofiske dialogmetode. Men den er mere end umagen værd med dette sjældne blik på ledelse, der går helt uden om alle de kendte lederuddannelser og udviklingsprocesser.

At stille skarpt på sig selv
Kig indad, hedder det. Ledelse i dag er en uforudsigelig størrelse, og realiteterne viser sig nødvendigvis i de praktiske værdier, som vi hver især vælger at leve efter.

En mere instrumentel tilgang tilbyder Harvard-professoren Robert S. Kaplan i et drøn af guidebog til det personlige lederskab. Kaplan har været topchef i Goldman Sachs, og når professoren nu skriver bøger, sker det med en praktisk sans for det personlige lederskab.

God ledelse handler sjældent om at have de rigtige svar, skriver Kaplan. Snarere om at stille de rigtige spørgsmål. Dét gør forfatteren så på en inspirerende stuegang rundt i den moderne virksomhed.