Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
langstrakt. Robert Wilson lægger desværre alenlange kronikker og klummer i sine personers munde.
Foto: Cathrine Ertmann (arkiv)

langstrakt. Robert Wilson lægger desværre alenlange kronikker og klummer i sine personers munde.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Andalusisk krimi lider af stereotyp strømersyge

Sidste bind i serien om kommissær Javier Falcón er igen mere sympatisk end spændende.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sidst vi sås sammen med den sevillanske strømer, Javier Falcón, var han i færd med at fange de terrorister, som sprængte bomber i den smukke arabisk-andalusiske storby, Sevilla. Men samtidig blev hans ekskone myrdet, muligvis af sin nye mand, og samtidig var Javier ved at udvikle sit forhold til en smuk indehaver af en restaurant eller to.

Samtidig tog han kontakt til en muslimsk ven i Marokko, Yacoub, der fik arbejde for den spanske regering som hemmelig agent, mens hans søn samtidig er ved at glide ind i noget islamisk snavs.

Der var meget, der skete samtidigt sidste gang.

Turistreklame
Det er der også her, hvor der kommer tomater på alle tapasser, og alle trakasserier løber sammen til et flamboyant crescendo efter en over 400 sider lang historie og rekviem om at fange terrorister og andre bøhmænd m/k.

Den russiske mafia har været inde over sammen med vestlige efterretningsvæsener, ja rigtigt mange andre ting og sager er blevet fermt rystet sammen på Robert Wilsons store pande med paella og anden iberisk mad.

LÆS OGSÅ

Godt nok, og det bedste ved ’Rekviem i Andalusien’ er bogens turistreklame for Sevilla og omegn.

Samt at romanen er sympatisk med sin tolerante rummelighed, etniske åbenhed, politiske intention og idealisme i en tid, hvor Spanien igen mærker sin saracenske fortid som nutidig og aggressiv islamisme.

Nu og da klichefyldt
Men når dette er sagt, så er alt godt også sagt og vendt. Som så mange journalistiske forfattere har Robert Wilson en tendens til at lægge alenlange kronikker og klummer i sine personers munde. Monologer og dialoger om dit og dat her i Sydeuropa og omegn, alt mere skrevet af Kloge Åge end Kirsten Krimi.

Og sproget er nu og da klichefyldt. Vodkaen er iskold, Andalusiens afsvedne sletter (lyder som noget fra en sherryreklame) og blod, som dunker.

LÆS OGSÅ

Plus at politimanden Javier som sine kolleger fra Kiruna til Kapstaden lider af den svenske strømersyge a la Kurt Wallander: skilsmisse, livstræthed, verdenskvalme, bondeanger, global bekymring og regional forelskelse.

Heldigvis er vi i det katolske Spanien, ikke i lavkirkens protestantiske Sverige, så sød og sikker havn er stadigvæk en sexet kvindes favn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden