Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Robin Skjoldborg/Robin Skjoldborg
Foto: Robin Skjoldborg/Robin Skjoldborg

Nominerede. Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen

litteraturpris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens litteraturpris: Hvad vil du høre fra rost ungdomsbogsduo?

Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen har skrevet en mørk ungdomsroman.

litteraturpris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børne- og ungdomslitteraturen kan have tendens til at drukne i snakken om alt det, de voksne læser og finder interessant.

Men ikke desto mindre findes der bragende gode og begavede bøger til børn og unge. En af årets ungdomsudgivelser er en knaldhård, mørk perle, der er så god, at den er indstillet til Politikens litteraturpris.

Politikens anmelder Steffen Larsen sammenlignede i sin anmeldelse af 'Dig og mig ved daggry' bogen med nyklassikere som 'Portland' og 'Nordkraft'.

Kommer i stald hos gangster
»Så velkommen til Aalborg! Her bor Louise, som er en stilfærdig gymnasiepige på 17 år. Hendes far og mor er venlige, men forstenede. En aften møder Louise den lidt ældre Liam med irske rødder. Det siger bang! Og nu starter et vildt eventyr med sex og stoffer. I begyndelsen går det godt, men ingenting går godt i Aalborgs underverden«, skriver Steffen Larsen.

LÆR FORFATTERNE AT KENDE

Her kommer Liam i stald hos gangsteren Johannes og får en optur og derefter et meget større dyk. Historien begynder med, at politiet finder to lig, lænket sammen ved håndledet, viklet sammen i døden.

Det er Louise, der fortæller sin skæbnesvangre kærlighedshistorie fra døden. Den hun ikke fik fortalt, da hun var i live.

Hvad vil du vide?
»'Dig og mig ved daggry' bevæger og forløser. Den er smuk. Her er et kig ned i en afgrund af (livs)lyst og smerte«, skriver Steffen Larsen.

STEM

I eftermiddag klokken 16.30 gæster forfatterne Salen i Vestergade på Politiken. Der er du meget velkommen. Anmelder Steffen Larsen taler med de to forfattere om bogen, og han tager spørgsmål med fra Politikens læsere.

Så hvad vil du gerne høre fra Glenn Ringtved og Sanne Munk Jensen? Skriv dit spørgsmål i debatfeltet herunder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden