Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
John Shearer/AP
Foto: John Shearer/AP

Steven Spielberg var blandt de Oscar-nominerede i den tungeste kategori, bedste film, for sin 'Lincoln', men måtte se sig slået af Ben Afflecks iranske gidseldrama 'Operation Argo'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blockbuster-instruktør skal lede juryen i Cannes

En af Hollywoods helt tunge spiller central rolle på dette års filmfestival i Cannes.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af Hollywoods største filmmagere gennem tiderne, 66-årige Steven Spielberg, bliver juryformand på dette års filmfestival i Cannes.

Den Oscar-vindende succesinstruktør får dermed en vigtig rolle og er med til at uddele priserne på den prestigefyldte festival, der løber af stablen fra 15. til 26. maj i den sydfranske ferieby ved Rivieraen.

Thierry Fremaux, som er med til organisere festivalen, siger om Spielberg, at »hans film, men også han bredspektrede engagement gør ham år efter år til en af de største filmskabere i Hollywood«.

»Vi er stolte over at kunne byde ham velkommen«, lyder det.

Nomineret til Oscar

Spielberg har præsenteret adskillige af sine mange film i Cannes, men de fleste har ikke været med i konkurrencerne. Hans film 'Sugarland Express' fra 1974 snuppede dog en pris for sit manuskript.

LÆS ARTIKEL

Den kendte instruktør har en lang stribe storfilm på cv'et: Det gælder blandt andre 'Dødens Gab', 'E.T.', 'Schindlers Liste', 'Jurassic Park', 'Saving Private Ryan' og 'Indiana Jones'-serien.

Senest var han blandt de Oscar-nominerede i den tungeste kategori, bedste film, for sin 'Lincoln', men måtte se sig slået af Ben Afflecks iranske gidseldrama 'Operation Argo'.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden