Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Casper Sejersen
Foto: Casper Sejersen

Film. Det nyeste billede fra Lars von Triers 'Nymphomaniac' er netop blevet sendt ud.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars von Trier annoncerer verdenspremiere på sin nye film

'Nymphomaniac', som ikke nåede med til Cannes, får premiere i København i december.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I snart mange år har Cannes-festivalen og Lars von Trier været knyttet nært sammen.

Men i år gæster den danske instruktør ikke det sydfranske. Hans kommende film, ’Nymphomaniac’, nåede ikke at blive færdig til at konkurrere om at komme med i årets program i Cannes.

Nu annoncerer Lars von Trier og Zentropa i stedet, at den nye film får verdenspremiere i København i december 2013.

»Der vil blive afholdt gallapremiere i starten af december i København og landsdækkende biograf-premiere den 25. december 2013«, skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

Taget til nåde
Årets Cannes-festival blev skudt i gang i går, onsdag, og de følgende 11 dage står den på film, film og endnu mere film i den franske ferieby.

Men von Triers nye film kan man altså ikke se i palæet i Cannes. Det til trods for, at den danske instruktør er blevet taget til nåde af festivalen efter skandalen i 2011, hvor Lars von Trier på et pressemøde sagde, at han »forstod Hitler«, hvilket resulterede i, at han blev erklæret persona non grata ved festivalen.

Siden har von Trier haft travlt med ’Nymphomaniac’, en film der netop er blevet vist et nyt billede fra.

En julefilm?
Filmen følger kvinden Joe, der findes gennemtævet. En ældre ungkarl, Seligman, tager kvinden med hjem, hvor hun fortæller om sit vilde erotiske liv. Joe spilles af Charlotte Gainsbourg, Seligman af Stellan Skarsgård.

På rollelisten står også et væld af navne, heriblandt Shia LaBeouf, Jamie Bell, Udo Kier, Uma Thurman, Willem Dafoe, Christian Slater, Nicolas Bro, Jesper Christensen og Connie Nielsen.

'Nymphomaniac' er blevet optaget det seneste år, blandt andet i Tyskland, og den imødeses med spænding i både den danske og det internationale filmverden.

»Filmens visuelle effekter vil være en væsentlig del af filmens storytelling. Vi står overfor en kæmpe post-produktion, og Lars er først lige begyndt at klippe del 2. Så december er en god måned. Desuden – hvad er mere jule-agtigt end en film som denne?«, siger Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden