Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Christian Geisnæs
Foto: Christian Geisnæs

Film. Lars von Triers 'Nymphomaniac' er blandt de danske film, der får støtte af EU.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske film får massiv millionindsprøjtning fra EU

Danmark får 14 millioner kroner i støtte til nye, internationale filmprojekter.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske film og nye film støttet med danske kroner er i vælten i Cannes i disse dage.

Nicolas Winding Refns 'Only God Forgives' er med i konkurrencen om De Gyldne Palmer i år, hvor også den hollandske film 'Borgman', som er delvist produceret af danskere og har danske skuespillere med på rollelisten, figurerer.

Men uden for de officielle konkurrencer på festivalen i Cannes, bliver også en lang række nye danske filmprojekter vist for interesserede internationale pengemænd, som de danske selskaber gerne vil have med om bord i produktionerne.

Og her, på festivalens tredje dag, er der godt nyt til den danskefilmbranche.

Danmark har netop fået over 14 millioner kroner i støtte fra EU's MEDIA-program til et bredt udvalg af spillefilm, dokumentarfilm, tv- serier og spil, som er under udvikling.

Fjerde-mest støtte i Europa
11 selskaber er sluppet igennem nåleøjet i EU's støtteprogram, og de hiver samlet set over 1,9 millioner euro hjem i støtte.

Det betyder, at Danmark er det land, der har opnået fjerde-mest støtte til udvikling af film i hele EU i denne omgang. Fire danske selskaber har hver især fået 60.000 euro i udviklingsstøtte til nye projekter, alle fire med fiktionsfilm.

»Vi er overordentlig lykkelige for at have modtaget MEDIA-støtte til udviklingen af 'Skammerens Datter'. Det er utroligt bekosteligt at udvikle så stort et spillefilmsunivers, og støtten fra MEDIA er uundværlig. Tendensen i vores branche er desværre ofte, at der ikke allokeres midler nok til udviklingsfasen, derfor er støtten fra MEDIA ekstra vigtig«, siger Eva Juel Hammerich fra Nephente Film, som er i gang med at finansiere den første bog i Lene Kaaberbøls bogserie.

Penge til von Trier og Vinterberg
En række danske dokumentarprojekter har også fået støtte, mens Zentropa har fået både 50.000 euro til Lars von Triers 'Nymphomaniac' og til filmatiseringen af Jussi Adler Olsens kriminalroman 'Kvinden i Buret', samt yderligere EU-penge til Thomas Vinterbergs kommende film 'Kollektivet'.

Meta Film - med Meta Foldager, Lars von Triers tidligere producer, i spidsen - bliver også støttet i arbejdet med filmatiseringen af bind 2-4 af Martin Andersens Nexø's 'Pelle Erobreren', som Per Fly instruerer.

Endelig får to nye danske tv-serier del i millionstøtten. Både Ole Bornedals '1864' til DR og Nordisk Films 'The Team' er blevet tildelt 500.000 euro hver.

Førstnævnte er der allerede sluppet meget ud om, mens sidstnævnte bliver en ny krimiserie skrevet af makkerparret Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, der også stod bag 'Livvagterne' og 'Rejseholdet'.

'The Team handler om en europæisk specialstyrke, der skal bekæmpe organiseret kriminalitet på internationalt niveau.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden