Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOEL RYAN/AP
Foto: JOEL RYAN/AP

Film. Nicolas Winding Refn var på den røde løber i Cannes sidste år. Snart ankommer han til festivalen igen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cannes-festivalens boss undskylder for ultravold i Refn-film

Traileren for årets konkurrencefilm i Cannes indeholder ekstremt voldelige scener.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvert år laver Cannes-festivalen en trailer for filmene i årets hovedkonkurrence, som bliver vist ved åbningsceremonien for festivalen.

Dette års trailer kunne derfor ses forud for gallapremieren på Baz Luhrmanns 'Den store Gatsby'. Ved visningen blev en del af publikum chokerede over de mange voldelige scener, som var med.

I traileren ingår eksempelvis scener fra danske Nicolas Winding Refns film 'Only God Forgives', som foregår i den kriminelle underverden i Bangkok, og hvor man ser Ryan Gosling hamre et glas ind i en andens ansigt.

LÆS OGSÅ

Repræsenterer ikke ånden

Cannes-festivalens boss, Thierry Fremaux, siger ifølge magasinet The Hollywood Reporter undskyld for den megen vold i traileren, men pointerer, at de udvalgte scener ikke repræsenterer »ånden i det samlede program i hovedkonkurrencen«.

I traileren for filmene på årets festival ser man også voldsom scene scene fra den altid hardcore Hong Kong-instruktør Johnnie Tos 'Blind Detective' (der ikke er med i dysten om De Gyldne Palmer) og en sekvens fra afslutningsfilmen på Cannes i år, 'Zulu'. Her bliver den amerikanske skuespiller Forest Whitaker spiddet gennem hovedet af et spyd.

På den prestigiøse festival ved den franske riviera er man ellers normalt vant til at se ret voldsomme ting på det store lærred, tænk bare på Quentin Tarantino og Lars von Triers film.

LÆS OGSÅ

Selskaber afleverede sent
Men i år er der, som flere påpeger, megen vold til stede i konkurrencefilmene.

I den første film i programmet, mexicanske Amat Escalantes 'Heli', bliver der sat ild til en mands kønsdele, og japanske Takashi Miike er altid garant for at skabe bloddryppende scener, hvilket også er tilfældet i hans nye film, 'Straw Shield' (Wara No Tate).

Cannes-festivalens programdirektør Laurent Rivoire forklarer ifølge The Hollywood Reporter den megen vold i traileren, som det festklædte publikum så på åbningsdagen, med, at traileren var blevet sat sammen på kort tid på grund af, at nogle filmselskaber havde afleveret klip fra deres film helt op til starten på årets festival.

Nicolas Winding Refns med spænding imødesete 'Only God Forgives' bliver vist første gang i Cannes onsdag i næste uge, den 22. maj.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden