Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DR/Per Arnesen
Foto: DR/Per Arnesen

1864. »Vi har lavet en skøn spillefilm, som vi desværre må sande nok ikke kommer til at ramme de danske biografer«, siger producent Peter Bose fra Miso Film.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Biografklub Danmark siger nej tak: 1864-film kommer ikke i biografen

Danske biografgængere får ikke lov at se filmversionen af Ole Bornedals ’1864’. Der er ingen forretning i at vise den, mener distributøren.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmversionen af DR’s hidtil dyreste tv-serie, ’1864’, får ikke premiere i de danske biografer.

Ole Bornedals godt to timer lange filmversion af ’1864’ er ellers produceret og ligger klar. Men blandt andet Biografklub Danmark har sagt nej tak til filmen, og distributøren mener ikke, at der er tilstrækkeligt publikumspotentiale til, at de kan lave en forretning ud af det.

»Vi har lavet en skøn spillefilm, som vi desværre må sande nok ikke kommer til at ramme de danske biografer«, siger producent Peter Bose fra Miso Film, der har produceret både filmen og serien.

Miso Film: Mere intens end serien

Hos distributøren, SF Film, fortæller filmchef Sune Lind Thomsen, at biograferne er kede af, »at der ikke er noget nyt materiale i forhold til tv-serien«.

»Og vi tror altså ikke på, at potentialet er stort nok«, siger han.

Distributøren estimerede ellers i sin tid, at 200.000 mennesker ville kunne lokkes i biografen og se filmen, selv om serien havde kørt på DR.

»Men de estimater blev lavet, før tv-serien havde været vist. Jeg tror stadig, den ville have et liv. Det er blevet en rigtig god film. Også mere tæt og intens, end tv-serien er«, siger Peter Bose fra Miso Film.

Bornedal: Har for længst opgivet håbet

Direktør for Det Danske Filminstitut Henrik Bo Nielsen synes, det er »smadderærgerligt«, at publikum ikke får lejlighed til at se ’1864’ i biografen. Også selv om instituttet ikke har støttet filmen.

»Det er en kæmpesatsning, og der er brugt en masse af licensbetalernes penge på det. Det er en skam, at den ikke bliver sat op, så borgerne kan tage stilling til, om det er godt eller skidt. Det kunne jo være, at det var blevet mere interessant som film«, siger han.

Ole Bornedals ’1864’ blev mulig at realisere med en særbevilling fra Folketinget til DR på 100 millioner kroner. Han har for længst opgivet håbet om, at filmen bliver vist i de danske biografer.

»Hvis DR i sin tid havde åbnet op for, at filmen først havde haft premiere i biograferne, havde det været en anden fortælling. Men spillefilmen er dog lavet og solgt til flere lande, så den får sit liv i udlandet«, skriver han i en mail.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden