Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
HBO
Foto: : HBO
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 depressionsserier, vi kan takke Tony Soprano for

’The Sopranos’s skildring af en gangsters depression har inspireret adskillige fiktive depressioner. Lucia Odoom guider til fem andre stærke bud på serier om depressioner, til at både grine og græde til.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tv-serierne har de sidste fem år været ramt af en såkaldt sadcombølge, en genre af serier, der har udskiftet dåselatter og ironisk distanceret plot-panserglas med eksistentielle tematikker og livskriseundertoner. Sadcomserierne dyrker midtlivskriserne, 30-års-kriserne, skilsmisserne og teenagetristessen. I genren kan man især fremhæve serier som Duplass-brødrenes ’Togetherness’ fra 2015, Phoebe Waller-Bridges BBC-serie ’Fleabag’, og i tegnefilmen ’Rick & Morty’, som kan ses på Netflix, er der et konstant tema om ikke alene verdens undergang, men alle mulige verdeners undergang. I musicallen ’Crazy Ex-Girlfriend’ bliver hovedpersonen Rebecca Bunch ligefrem diagnosticeret som depressiv.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden