0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Nu bruger han og vennerne det gamle trick«: Feminister anklager stjerneinstruktør for hykleri i ny voldtægtssag

Beskyldning om voldtægt skaber ny polemik om den franskpolske instruktør, som USA kræver udleveret. Straffrihed er en hån mod voldsramte kvinder, mener feminister.

Valery Hache/Ritzau Scanpix
Foto: Valery Hache/Ritzau Scanpix

Forud for premieren på Roman Polanskis nye film 'Jeg anklager' onsdag, bliver instruktøren anklaget for en voldtægt begået i 1975.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Onsdag er premieredag i Frankrig, og dagens store begivenhed er lanceringen af den franskpolske instruktør Roman Polanskis nye film ’J’accuse’ (’Jeg anklager’) om sagen mod den jødiske kaptajn Alfred Dreyfus, som i 1894 blev idømt livsvarigt fængsel og deporteret til Djævleøen uden for Cayenne i Fransk Guyana.

Forfatteren Émile Zola førte med sin berømte artikel i avisen l’Aurore med overskriften ’J’accuse’ an i kampen for den uskyldige Alfred Dreyfus’ rehabilitering, og i disse dage er det Roman Polanski selv, der erklærer sin uskyld og afviser alle beskyldninger om voldtægt begået i 1975.

Fotografen Valentine Monnier anklagede fredag i avisen Le Parisien den nu 86-årige instruktør for dengang at have kastet sig over hende i instruktørens hus i Gstaad i Schweiz efter en skitur med flere venner. Hendes beskrivelse af begivenheden er meget præcis. En ven, som tog sig af den 18 år gamle kvinde efter den påståede voldtægt, bekræfter forløbet, og der var venner af instruktøren til stede i huset.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få ad