Det engelske ord quirky – der betyder aparte, mærkværdig, sær eller underlig – forvandlede sig fra et lidt overset adjektiv til en etiket, man kunne sætte på en hel vifte af tv-serier, der alle fortæller om medmenneskelige forhold og især distancerede omfangsformer i dette millenniums andet årti.
Og den centrale serie i sammenhængen er så ganske afgjort Lena Dunhams ’Girls, der fra april 2012 til april 2017 fulgte en gruppe amerikanske veninder fra den øvre middelklasse og deres forsøg på at finde fodfæste og mening med livet efter eksamen fra uni.
Ikke fordi der er noget som helst skelsættende i at skildre unge voksne – det er såmænd gjort både godt og effektivt adskillige gange førhen i komediesammenhænge, ingen nævnt, ingen glemt. Lena Dunhams greb, både som serieskaber og hovedskuespiller i rollen som den selvoptagede, grænsesøgende og trivelige Hannah, bestod i at vise vrangsiden og alt bøvlet i stedet for den traditionelle ’vi elsker alle sammen hinanden, og det ender altid godt’-romantik, vi er så vante til.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind