0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Rekordstor andel af årets Emmy-nominerede er sorte. Men kvinder og etniske minoriteter mangler stadig

Af de nominerede skuespillere til dette års Emmy Awards, der blev afsløret i går, er godt en tredjedel sorte. Men selv om det er den højeste andel i prisens historie, er der stadig lang vej til lige repræsentation af såvel ikkehvide som kvinder, lyder kritikken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Den amerikanske skuespillerinde Regina King er nomineret for sin rolle som Angela Abar/Sister Night i HBO-serien 'Watchmen'. Serien er dette års topscorer med 26 nomineringer.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikanske Television Academy uddeler hvert år Emmy-statuetter for de bedste præstationer i tv-industrien, og tirsdag eftermiddag dansk tid blev dette års nominerede offentliggjort i et livestreamet show med skuespiller og komiker Leslie Jones som vært.

I forbindelse med offentliggørelsen har kulturmediet Variety lavet en opgørelse over, hvor godt det går med repræsentationen af køn og etnicitet blandt de nominerede, og her fremgår det, at andelen af sorte skuespillere i år er den største i prisens historie.

Til dette års Emmy Awards er 35 af 102 nominerede skuespillere sorte, svarende til 34,3 procent. Til sammenligning var 2018 ellers året med den hidtil største repræsentation af sorte skuespillere. Her var tallet 27,7 procent mod 19,8 procent i 2019.

Det er klart, at der stadig er mere at gøre for at forbedre både køns- og racerepræsentation i alle kategorier

Dette års nominerede tæller blandt andre Billy Porter (’Pose’), Issa Rae (’Insecure’), Don Cheadle (’Black Monday’), Tracee Ellis Ross (’black-ish’) og Regina King fra HBO’s ’Watchmen’. Sidstnævnte serie er årets topscorer med 26 nomineringer.

»2020 handler ikke kun om den globale sundhedskrise. I år er vi også vidne til en af de største kampe for social retfærdighed i historien, og det er vores pligt at bruge denne platform til at skabe forandring. Det er tv’ets magt og ansvar«, sagde Frank Scherma, der er formand og administrerende direktør i Television Academy, ved showets start.

Stadig flest hvide mænd

Men selv om årets nomineringer tilsyneladende er udtryk for en bedre repræsentation, mangler inklusionen af andre etniske minoriteter og derudover også af kvinder, lyder det fra flere kritikere:

Kun tre ikkehvide skuespillere foruden sorte er nomineret – Sandra Oh (’Killing Eve’), Dev Patel (’Modern Love’) og Ramy Youssef (’Ramy’) – ligesom der de seneste seks år ikke har været en eneste latinamerikansk skuespiller blandt de nominerede i komedie- og dramakategorierne, på trods af at latinamerikanerne med en andel af befolkningen på 18,5 procent er USA’s største minoritet.

Også listerne over nominerede instruktører og manuskriptforfattere er domineret af hvide (tilsammen 86 procent) og mænd. Ser man bort fra de serier, hvor alle ansatte bag en produktion er nomineret samtidig, er 67,5 procent manuskriptforfattere mænd, mens mænd udgør 68,1 procent af de nominerede instruktører.

Hos Television Academy er man efter eget udsagn opmærksom på den manglende repræsentation.

»Det er klart, at stigningen i repræsentationen ikke har været ens for alle grupper, og det er klart, at der stadig er mere at gøre for at forbedre både køns- og racerepræsentation i alle kategorier«, lyder udmeldingen fra Television Academy til Los Angeles Times.

Ifølge Los Angeles Times afspejler dette en generel tendens i tv-industrien, hvor kvinder og ikkehvide generelt er underrepræsenteret, selv om akademiet også kritiseres for ikke selv at gøre nok for at sikre diversitet internt i organisationen.

Den sidste runde af Emmy-nomineringerne finder sted virtuelt 21.-31. august. Emmy Awards bliver i år uddelt for 72. gang, og vinderne afsløres 20. september live på ABC med Jimmy Kimmel som vært.

Se en komplet liste med de nominerede her.

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i ilmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald