Foto: YTOURNEL PHILIP
Klummer

Send mere hjerte, tak

KLUMME: 2015 var et kodylt lorteår. Vi lever i en kold, hjerteløs og krigerisk tid, måske er det derfor, vi juler så meget i år.

Klummer
FOR ABONNENTER

»Hvad nu, hvis nisserne ikke finder julemandens gode humør inden jul? Så bliver det jo slet ikke jul i år«, sagde min 5-årige dreng bekymret i går.

Han ser ’Nissenbanden’ på DR og er bange for, om julen mon kan reddes. For det skal både risle ned ad ryggen og kilde i næsen og alt mulig fint og julet, før kabalen går op.

Nu har jeg heldigvis set ’Nissebanden’ en hel del gange, siden den blev vist første gang i 1984, så jeg beroliger ham med, at jeg er sikker på, at Lunte & Co. sagtens kan klare ærterne. Det skal nok blive jul, igen i år.

Men det er på trods. For 2015 har været det mest hardcore år i womans minde. Terror, krig, flygtninge. Druknede børn, folk på flugt – gående i tavse flokke på vores motorveje, siddende på europæiske banegårde, løbende fra løftede politistave og sovende i telte, udendørs i den bidende nordeuropæiske kulde. Menneskelig desperation er inde under huden på os, på vores dørtrin, i vores baghave, og det er så uendelig svært at forholde sig til og ikke mindst handle på.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce