0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hør den formidable podcast: Dolly Parton er blevet et overraskende ungdomsikon og det sidste samlingspunkt i Trumps splittede USA

Uden at ville være det, er hun et feministisk ikon hos yngre generationer. Hun nægter at tale om politik, men hendes sang ’9 to 5’ indrammer politiske taler i et valgår. Og netop fyldt 74 er hun stadig hurtig i vendingen – nu bare på Twitter. Dolly Parton er midt i en popkulturel genkomst på tværs af generationer og politiske skel. Og den brillante podcast ’Dolly Parton’s America’ giver et svar på, hvorfor paradokset Dolly Parton kan samle alle amerikanere i en ellers dybt splittet nation.

Kollage. Originalfoto: Will Oliver/EPA og Jon Sailer/unsplash.com
Foto: Kollage. Originalfoto: Will Oliver/EPA og Jon Sailer/unsplash.com

Dolly Parton formår at spænde sin popularitet ud over det meste af USA. Podcasten 'Dolly Parton’s America' formår at give noget af forklaringen.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der står en bronzebuste af den fuldskæggede general Nathan Bedford Forrest i indgangshallen til parlamentsbygningen i Nashville. Og det er ikke alle, der synes, det er særlig en god idé længere.

Som general i Føderationen var Bedford Forrest med til nedslagtningen af flere hundrede sorte nordstatssoldater i 1864, og efter Den Amerikanske Borgerkrig blev han leder af Ku Klux Klan.

Derfor arbejder den republikanske politiker Jeremy Faison i de her uger på at få et forslag igennem hos guvernøren, der skal fjerne busten. Det handler ikke om at bruge retteblæk i historiebøgerne, men om at repræsentere Tennessees historie mere nuanceret, og som alternativ har Faison foreslået, at man i stedet kunne sætte en buste af Dolly Parton op.

Ja, dén Dolly Parton.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter