Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nostalgi. Kunstnergruppen Surrend gør grin med DF's billede af danskheden på plakaten her, der snart kan opleves i det københavnske bybillede.

Nostalgi. Kunstnergruppen Surrend gør grin med DF's billede af danskheden på plakaten her, der snart kan opleves i det københavnske bybillede.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstnere gør grin med valgplakater

Kunstnergruppen Surrend ironiserer over Dansk Folkeparti og Frank Jensen (S).

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den kontroversielle kunstnergruppe Surrend melder sig nu ind i kommunalvalgkampen med tre opsigtsvækkende plakater.

Gruppen er utilfreds med niveauet af de valgplakater, der hænger i lygtepælene og har derfor lavet sine egne bud, forklarer en af de to Surrend-bagmænd, plakatkunstneren Jan Egesborg, til politiken.dk.

Drille-plakat til Frank J.

Den ene plakat er en drille-plakat, der tager udgangspunkt i den socialdemokratiske overborgmesterkandidat Frank Jensens 'Respekt for ungerne'-plakat.

Surrend har ændret teksten til 'Respekt for ungeren' - populærnavnet for det gamle Ungdomshuset på Jagtvej 69.

»Vores plakat gør grin med det ung-med-de-unge-sprog, som Jensen gør brug. af - og som Ungdomshusets brugere netop bruger. Hans forgænger Ritt Bjerregaard havde jo også sine problemer med Ungdomshuset«, siger Egesborg.

Den anden plakat proklamerer 'Gi' os friværdierne tilbage' og er en omformulering af Dansk Folkepartis velkendte slogen 'Gi' os Danmark tilbage'.

»Det var et slogan, der trængte til at blive omformuleret. Plakaten er grå, dyster og socialrealistisk og tager udgangspunkt i den store finanskrise, som har forarmet landet. Den udtrykker en længsel efter 'de gode gamle overskudstider'«, forklarer Egesborg.

Den sidste plakat - 'Blyfri by' er en minimalistisk kommentar til bandeskyderierne i København.

Plakaterne bliver hængt op i København i dag og i morgen.

Kunstnergruppen Surrend er kendt for sine happenings i Danmark og i udlandet.

Tidligere har gruppen blandt andet indrykket en falsk annonce i en afghansk avis, der proklamerede, at de tyske tropper ville trække sig ud af Afghanistan.

Surrend har også sat den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejads hoved til salg på internetportalen eBay, ligesom den har fået optrykt en falsk kontaktannonce fra Vladimir Putins kone, hvori hun skrev, at hun var træt af sin 'gamle og brutale' mand, som 'elsker krig og unge piger'.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden