Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

I Marie Bancks' oliemalerier smelter sneen sammen med de indre landskaber. Ødemarkens rovdyr viser tænder, mens sorgfyldte erindringer vrider sig på den kolde jord som små, skrøbelige børneskikkelser. Foto: Lærke Posselt

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Marie fandt sit indre rovdyr i Grønland

Billedkunstneren Marie Bancks rejste alene gennem Grønland for at møde sig selv.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det smukkeste, men også det mest skræmmende, hun ved, er at trodse sin rædsel for mørket og gå ud i skoven om natten. Til de forrevne klipper og væltede træer, hvis rødder er forvitrede som troldehår og i det dunkle måneskin ligner skygger af væsener af en anden verden.

Det er faktisk her, hun befinder sig bedst. I ulvetimen. Den tid mellem nat og gry, hvor den søvnløse jagtes af den sværeste angst, og hvor spøgelser og dæmoner er mægtigst, siger man. Det er her, Marie Bancks kan høre sin egen stemme klarest. Fornemme sine inderste følelser og lægge mærke til sine egne tanker.

Ulvetimen er også titlen på hendes soloudstilling i Øksnehallen. Den er inspireret af en seks uger lang rejse gennem Grønlands barske natur, fra Narsarsuaq i syd til Ilulissat næsten tusind kilometer længere nordpå.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Leonhard Foeger/Ritzau Scanpix

  Eliud Kipchoge løb i denne måned som den første nogensinde en maraton på under to timer. Men trods bedriften, er det hans sko, der er løbet med opmærksomheden. På de kenyanske fødder sad nemlig Nikes nyeste supersko - sko, der beviseligt får løbere til at løbe hurtigere. Er det snyd? Og hvorfor er de sko så gode?

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden