Linoleumssnit. Alexander Tovborg, der har lavet dette linoleumssnit med navnet 'Turist', er en af de unge kunstnere, der bliver holdt godt øje med lige nu.

Linoleumssnit. Alexander Tovborg, der har lavet dette linoleumssnit med navnet 'Turist', er en af de unge kunstnere, der bliver holdt godt øje med lige nu.

Kunst

Kunstmesse: Start din egen kunstsamling for kun 2.500 kroner

Art Herning vil vise, at kunstsamlerfaget ikke kun er for de rige.

Kunst

Når kunstmessen Art Herning åbner i denne weekend, er der ikke kun noget at komme efter for stenrige kunstsamlere.

I år har messen lavet den særlige udstilling 'Start din kunstsamling', hvor alle 44 deltagende gallerier medbringer et kunstværk til 2.500 kroner. Tanken er at aflive fordommen om, at kunstsamlerfaget kun er noget for excentrikere med lidt for mange penge.

»Der er jo mange af de professionelle kunstsamlere, der har startet deres samling med mindre og billigere værker. Og hvis man har næse og interesse for det, så kan man jo godt være tidligt ude og gøre sig nogle gode køb, som også kan vise sig at blive interessante investeringsmæssigt«, siger Louise Rahbek fra Galleri Larm og næstformand i Dansk Galleri Sammenslutning.

LÆS OGSÅ

Kirkeby og Heerup
Der er masser af kendte navne blandt kunstnerne, hvis værker allerede nu kan ses på Art Hernings hjemmeside ( eksternt link).

Blandt andet er der værker af Per Kirkeby, Henry Heerup, Julie Nord og Alexander Tovborg, som ifølge Politikens kunstanmelder Peter Michael Hornung er en kunstner på vej frem.

Men inden man får blinkende dollartegn i øjnene, skal man være opmærksom på, at mange af værkerne er tryk og derfor findes i flere eksemplarer, siger Peter Michael Horning.

»Jo større oplag, jo lavere er prisen. Det skal man være opmærksom på, for ved nogle af værkerne står det ikke på hjemmesiden, hvor mange eksemplarer de er trykt i«, siger Peter Michael Hornung.

Broget samling

Han synes generelt, at det er svært at sige noget om, hvor god eller eventuelt dårlig en forretning det ville være at købe et af de billige værker.

»Man kan jo købe kunst på mange måder. Du kan købe det, fordi du gerne vil have det hængende. Eller du kan købe det som en investering, hvor meningen er at sælge det igen for at tjene på det. Jeg synes, det er svært at udtale sig om det økonomiske i det«, siger Peter Michael Hornung.

LÆS OGSÅ

Til gengæld mener han, at det burde være muligt for de fleste at finde noget, de godt kan lide.

»Det er en broget samling, og hvis man holder det med investeringerne udenfor, kan man i hvert fald sige, at der er noget for enhver smag«, siger kunstanmelderen.

Han fremhæver blandt andet meget kendte kunstnere som Per Kirkeby, cobra-maleren Egill Jacobsen og Henry Heerup, der er kendt for sine vitalistiske værker.

»Der er et Per Kirkeby i mellem, som det ser ud til er trykt i 100 eksemplarer. Det lyder umiddelbart som en ret god forretning, for han er en betydelig kunstner«, siger Peter Michael Hornung.

»Der er også et værk af Alexander Tovborg, som er kunstscenens nye håb. Han er også en væsentlig kunstner«, siger Peter Michael Hornung.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce