Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pink. Henrik Plenge Jakobsens lyserøde får er del af udstillingen 'Secret Garden III', som for tiden kan ses i Gl. Holtegaards barokhave side om side med en masse anden dansk samtidskunst.
Foto: Jan Søndergaard

Pink. Henrik Plenge Jakobsens lyserøde får er del af udstillingen 'Secret Garden III', som for tiden kan ses i Gl. Holtegaards barokhave side om side med en masse anden dansk samtidskunst.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Copenhagen Art Weeks ambassadører guider til en uge med kunst

En hel uge med kunst starter, når Copenhagen Art Week i dag går i udbrud.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venedig, socialt ansvar og en klump i halsen

»Gl. Holtegaards barokhave danner rammen om dansk samtidskunst. Haven er virkelig fin og en tur værd i sig selv, men jeg glæder mig til at se, hvordan de 12 danske kunstnere kan spille deres værker op mod denne unikke ramme. Det er altid sjovt at opleve spændingen mellem en stram traditionel ramme og en friere kunstnerisk intervention. Desuden glæder jeg mig til at se Venedigudstillingen af den simple grund, at jeg elsker Venedig«.

Secret Garden III. Til 19. okt. Havevandring og introduktion til udstillingen 7. sep. kl. 15.. Gl. Holtegaard, Holte.
Venedigsyndromet. Til 14. dec. Omvisning i udstillingen 7. sep. kl. 14. Gl. Holtegaard, Holte.

»Jeg har selv arbejdet med Kaspar Bonnén i galleriet, og derfor er jeg interesseret i alt, hvad der kommer fra hans hånd. Han er den type kunstner, der altid overrasker, fordi han aldrig kan sættes i bås, og det er en af hans helt store kvaliteter. Han arbejder med så mange forskellige slags materialer og er en god historiefortæller, samtidig med at han trækker på sin egen historie. Og det gør han, så man enten får en klump i halsen eller får et filosofisk eller kunsthistorisk overblik over det 20. århundrede«.

Kaspar Bonnén: The things we old, The meaning that haunts us. Til 20. sep. Bendixen Contemporary, Kbh. K.

»Har kunsten et socialt ansvar? Denne diskussion kunne jeg godt tænke mig at være en del af, fordi der efter min overbevisning ligger et stort potentiale i kunsten. Hvis det er præmissen, at kunsten besidder et stort potentiale, hvordan får man så det forløst, så for eksempel museumsgæster selv begynder at handle anderledes i deres eget liv? Kan det lade sig gøre? Er det kunstens og museernes ansvar? Blandt debattørerne finder man blandt andre direktør og bestyrelsesformand Stine Bosse og formidlingschef ved Kunsthal Nikolaj Hilde Østergaard og en række danske kunstnere«.

POLEMIK #4: Har kunstinstitutioner et socialt ansvar? 4. sep. kl. 17-20. Overgaden – Institut for Samtidskunst, Kbh. K.

Kollager, systemer og en intim messe

»Christian Vinds billedstofkollager er små præcise wunderkammerudstillinger. Han væver billedmateriale sammen til et nysgerrigt, mærkværdigt og altid appellerende mønster, hvor form og indhold hænger uløseligt sammen«.'

Christian Vind: Dr. Topic. Til 26. okt. Artist talk: Christian Vind. 31. aug. kl. 14. Overgaden – Institut for Samtidskunst, Kbh. K.

»I Tove Storchs skulpturer er rumskabende systemer og stramt, ofte tekstil-draperede strukturer på grænsen til det arkitektoniske udført i skrøbelige materialer og med beskedne virkemidler. Storchs bøger er også fine. Ligesom i skulpturerne møder vi her variationer over en farvetone – med papiret som en aktiv medspiller«.

Tove Storch. 28. .aug.-18. okt. Nils Stærk,Kbh. V.

»Jeg kan ikke særlig godt lide kunstmesser og besøger dem kun sjældent, for der er for mange mennesker, for meget støj og for mange og for spredte værker. Men Chart er mere fokuseret og intim og har, ud over stande med en række af de bedste nordiske gallerier, et ganske imponerende aktivitetsprogram i løbet af de tre dage, messen varer. Sophie Duponts performance ’Marking Breath’ fredag eftermiddag kunne være et sted at starte for mig«.

Chart Art Fair. 29-31. aug. Kunsthal Charlottenborg, Kbh. K. Sophie Dupont: Marking Breath. 29. aug. kl. 16.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Grafik, dramatik og kunst til fællesskabet

»Grafik er det nye sort. Det er et totalt undertrykt medie, om man så må sige. Derfor er Francisco Goya på Statens Museum for Kunst et must – det er grafik med dramatik. Man må heller ikke glemme billedkunstneren Alexander Tovborgs talk om Goya, hvor han fortæller, hvad der fangede ham fra første møde med Goyas grafik i Kobberstiksamlingen. Udstillingen viser grafiske værker af såvel Goya som af Édouard Manet og belyser den påvirkning fra Goya, man kan spore i dem«.

Manets Goya. Grafik. Til 18. jan. Artist Talk: Alexander Tovborg. 31. aug. kl. 11. Statens Museum for Kunst, Kbh. K.

»Kan kunsten sætte nye vilkår for fællesskabet? Det er spørgsmålet på Superflex’ samtalevandring om den offentlige plads, Superkilen ude i Nørrebro-ghettoen. Jeg synes i den grad om projektet, fordi det er så levende og er blevet til i samarbejde med beboerne. Så det får også min anbefaling. Samtalen efterfølges af en åben middag-happening samt en performance«.

Superkilen – samtale om kunst og fællesskaber. 2. sep. kl. 17. Superkilen, Kbh. N.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden