Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Slottemo Lyngstad
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Modstander. Venstres kulturordfører, Michael Astrup Jensen, modsætter sig regeringens nye museumslov, som han mener vil give betydelige problemer til mindre udkantsmuseer.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Venstre er imod ny museumslov

Venstre støtter museerne i, at forslag til museumslov er for centralistisk.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Museerne har fuldstændig ret i deres kritik af den ny museumslov, som kulturminister Uffe Elbæk (R) har sendt i høring. Loven er for centralistisk, ligesom kravet om, at man skal have en ph.d. for at forske på museerne, ikke dur, siger Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen.

»Det er svært at finde et museum, der støtter loven. Mange museer i provinsen er med god grund nervøse for, at de bliver lagt ind under en stor enhed i København. Ligesom en del museer vil få svært ved at leve op til kravet om at have ph.d.er som forskere«, siger han.

LÆS OGSÅ

Med den ny lov vil regeringen som beskrevet i Politiken i går samle støttepuljer under Kulturstyrelsen, hvor et strategisk panel skal rådgive om, hvilke nationale strategier der skal satses på, når pengene fordeles.

Efter kritik fra museerne har regeringen dog besluttet, at der skal sidde museumsfolk i panelet, samt at en museumsdirektør skal være formand.

Derfor er den socialdemokratiske kulturordfører, Flemming Møller Mortensen, ligesom kulturminister Uffe Elbæk overrasket over museernes kritik.

Denne her lov har ikke noget hastværk. Og for Socialdemokraterne er det meget vigtigt, at museerne bakker op om den«»Men jeg er parat til at lytte. Ligesom jeg er opmærksom på kritikken af ph.d.-kravet. Denne her lov har ikke noget hastværk. Og for Socialdemokraterne er det meget vigtigt, at museerne bakker op om den«, siger han.

LÆS OGSÅ

Flemming Møller Mortensen er dog sikker på, at det vil lykkes at overbevise museerne om, at den ny lovgivning er en forbedring, og at den ikke kommer til ødelægge det lokale engagement og den lokale opbakning bag museerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden