Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Multikunstner. Jørgen Leth fylder 75 år og er aktuel med udstillingen om hans virke. Udstillingen kan opleves i Kunstforeningen på Gammel Strand.
Foto: DRESLING JENS

Multikunstner. Jørgen Leth fylder 75 år og er aktuel med udstillingen om hans virke. Udstillingen kan opleves i Kunstforeningen på Gammel Strand.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny Leth-udstilling er audition til hans nye Danmarksfilm

Lørdag åbner Jørgen Leth-udstilling, hvor publikum kan filme deres egen casting.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udstillingen 'Mit navn er Jørgen Leth Art Moves #2' åbner lørdag på Kunstforeningen Gl Strand i København.

I den forbindelse afholder filminstruktør, forfatter, poet og journalist Jørgen Leth auditions til sit remake af 1971-klassikeren 'Livet i Danmark'. Her kan man i 10 rum se et stort udvalg af Jørgen Leths værker.

I et af udstillingens rum er der opstillet et kamera, som publikum selv kan tænde og slukke. Rummet er et auditionrum, hvor udstillingens gæster kan filme sig selv, hvis de har lyst til at medvirke.

»Der er gået godt og vel 40 år siden 'Livet i Danmark' blev indspillet. Der er sket mange ting siden, og jeg har ikke mindst selv forandret mig. Og det skal være en meget personlig film set gennem mit personlige filter med folk, jeg finder interessante og med ting, jeg holder af - som en karrysild. Og så tror jeg, at jeg vil være dristigere denne gang«, fortæller Jørgen Leth til DR's kunstklub.

Han vil dog ikke selv være til stede ved auditionen, og alting vil køre automatisk.

Et mangfoldigt virke Udstillingen viser for første gang Jørgen Leths mangfoldige virke i en større præsentation. Samtidig sætter den fokus på både kunstneren og mennesket.

»Det ligger helt i tråd med den måde, jeg arbejder på, når jeg laver film. Jeg kalder folk ind, og jeg får dem til at præsentere sig selv til kameraet. Det er nærmest en demonstration af min metode«, siger han og tilføjer:

»Det er ment som et seriøst stykke forarbejde, og jeg håber virkelig, mange har lyst til at lege med«.

Kræver ingen forberedelsen

Ifølge Jørgen Leth kan publikum ikke forberede sig til auditionen. Gæsterne skal blot tænde kameraet, sige deres navn, hvad de laver, og hvor de bor.

Han fortæller, at gæsterne eventuelt kan vise nogle ting, de har på eller har medbragt.

LÆS OGSÅ

I tilknytning til Gl. Strands store retrospektive udstilling hylder CPH PIX Jørgen Leths mangeårige virke og fejrer hans 75 års fødselsdag ved - gratis - at vise hans tre fiktionsfilm, 'Traberg', 'Udenrigskorrespondenten' og 'Et Sct Hans Aften-spil' i Huset KBH.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden