Multikunstner. Jørgen Leth fylder 75 år og er aktuel med udstillingen om hans virke. Udstillingen kan opleves i Kunstforeningen på Gammel Strand.
Foto: DRESLING JENS

Multikunstner. Jørgen Leth fylder 75 år og er aktuel med udstillingen om hans virke. Udstillingen kan opleves i Kunstforeningen på Gammel Strand.

Kunst

Ny Leth-udstilling er audition til hans nye Danmarksfilm

Lørdag åbner Jørgen Leth-udstilling, hvor publikum kan filme deres egen casting.

Kunst

Udstillingen 'Mit navn er Jørgen Leth Art Moves #2' åbner lørdag på Kunstforeningen Gl Strand i København.

I den forbindelse afholder filminstruktør, forfatter, poet og journalist Jørgen Leth auditions til sit remake af 1971-klassikeren 'Livet i Danmark'. Her kan man i 10 rum se et stort udvalg af Jørgen Leths værker.

I et af udstillingens rum er der opstillet et kamera, som publikum selv kan tænde og slukke. Rummet er et auditionrum, hvor udstillingens gæster kan filme sig selv, hvis de har lyst til at medvirke.

»Der er gået godt og vel 40 år siden 'Livet i Danmark' blev indspillet. Der er sket mange ting siden, og jeg har ikke mindst selv forandret mig. Og det skal være en meget personlig film set gennem mit personlige filter med folk, jeg finder interessante og med ting, jeg holder af - som en karrysild. Og så tror jeg, at jeg vil være dristigere denne gang«, fortæller Jørgen Leth til DR's kunstklub.

Han vil dog ikke selv være til stede ved auditionen, og alting vil køre automatisk.

Et mangfoldigt virke Udstillingen viser for første gang Jørgen Leths mangfoldige virke i en større præsentation. Samtidig sætter den fokus på både kunstneren og mennesket.

»Det ligger helt i tråd med den måde, jeg arbejder på, når jeg laver film. Jeg kalder folk ind, og jeg får dem til at præsentere sig selv til kameraet. Det er nærmest en demonstration af min metode«, siger han og tilføjer:

»Det er ment som et seriøst stykke forarbejde, og jeg håber virkelig, mange har lyst til at lege med«.

Kræver ingen forberedelsen

Ifølge Jørgen Leth kan publikum ikke forberede sig til auditionen. Gæsterne skal blot tænde kameraet, sige deres navn, hvad de laver, og hvor de bor.

Han fortæller, at gæsterne eventuelt kan vise nogle ting, de har på eller har medbragt.

LÆS OGSÅ

I tilknytning til Gl. Strands store retrospektive udstilling hylder CPH PIX Jørgen Leths mangeårige virke og fejrer hans 75 års fødselsdag ved - gratis - at vise hans tre fiktionsfilm, 'Traberg', 'Udenrigskorrespondenten' og 'Et Sct Hans Aften-spil' i Huset KBH.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce