Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Rundkredsen' er temaet for fire nye kunstinstallationer i Aarhus

Cirklen - den mest demokratiske form - er udgangspunktet for de nye siddeskulpturer i parken ved Kunsthal Aarhus.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At kuglen alle dage – også før menneskets tid – har været den mest stabile form, og cirklen den mest demokratiske, er næppe nogen nyhed.

Men gode ideer skal man ikke lade dø. Man skal bare blive ved med at få dem i nye varianter. Og det har de franske brødre Ronan og Erwan Bouroullec tydeligvis forstået, for rundkredsen – kendt fra ethvert bål – er indbygget i fire nye udendørs installationer, runde siddeskulpturer, som de har skabt til det grønne område omkring den 100 år gamle aarhusianske kunsthal.

De to brødre er især kendt for deres karakteristiske design, herhjemme især for deres møbler og tekstiler for Hay og skyer for Kvadrat. Deres fire skulpturer i parken ved Kunsthal Aarhus er tænkt som uformelle mødesteder for parkens gæster.

Åbningen af udstillingen ’OUI’ af de franske brødre er starten på et års samarbejde mellem Kunsthal Aarhus og Kvadrat om en serie stedsspecifikke projekter og udstillinger, der bringer nogle af verdens førende kunstneres arbejder til Region Midtjylland som del af Aarhus 2017/Europæisk Kulturhovedstad.

Et mødested er tænkt som et fyrtårn – en cirkelformet bænk oplyst af en lampe, der leder gæsterne ind i en farvet sky, kan man læse på museets hjemmeside. »To installationer omkranser et træ og skaber på den måde dialog og forbindelse mellem naturen og de hvilende gæster, mens den sidste cirkelform omkranser et ildsted; et sted, hvor man kan samles omkring gløderne og bålets varme – et rum for kollektivt dagdrømmeri og samvær«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden